Közélet

2022.10.25. 09:38

Jubileumi jutalma felajánlásáról is beszélt a keddi közgyűlésen Dr. Dézsi Csaba András polgármester - élő közvetítés

A 10 órakor kezdődő közgyűlésen 27 napirendi pontot tárgyalnak.

kisalfold.hu

Fotó: Rákóczy Ádám

11.55 - Dr. Dézsi Csaba András polgármester felajánlotta a jubileumi jutalmát

A mai közgyűlésen napirendi pontként szerepelt a polgármester 35 éves jubileumi jutalmának megállapításáról szóló napirend.

A 35 éves jubileumi jutalmam kifizetésével kapcsolatban szeretném határozattan kijelenteni, hogy azt én nem kértem! Ezt illetékes Közigazgatási és Közrendvédelmi Bizottság Elnöke és Jegyző asszony hozta tudomásomra, hogy 35 éves munkásságom alapján ez nekem az idei évben ugyanúgy jár, mint annak a közel 30 dolgozónak, akik idén ugyancsak megkapták ezt a járandóságot. Maximálisan hiszek a Jegyző asszony és jogász munkatársaim szakértelmében, de mivel a jutalom jogosságát illetően az ellenzéki sajtóban kételyek jelentek meg, ezért felkérem jegyző asszonyt, hogy a Polgármesteri hivataltól független szakembertől kérjen még egy jogi állásfoglalást. Jár vagy nem jár? Ha jár, akkor természetesen felveszem, de ha nem jár, akkor szeretném a látszatát is elkerülni annak, hogy illetéktelenül bármilyen pénzt felvennék

- mondta el felszólalásában Dr. Dézsi Csaba András polgármester, majd kitért az elmúlt évtizedek során orvosként és politikusként végzett munkájára, felsorolva mindazt, "hogy mi hasznosat csináltam a 35 év alatt".

A jutalom nettó összegének megfelelő adományt a polgármester és felesége magánszemélyként a Semmelweis Egyetem Il.sz. Belgyógyászati és Hematológiai klinikájának ajánlották fel. Az erről szóló közleményt változtatás nélkül közöljük:

Amikor a feleségemmel a magán vagyonunkból, amiért mindketten keményen megdolgoztunk, valakinek önzetlen segítséget nyújtottunk, eddig mindig megpróbáltunk olyan összeget adni, ami valóban segít egy-egy nehéz élethelyzet megoldásában. Annak ellenére, hogy szinte az egész életünk a nyilvánosság előtt zajlik, az életünknek ezt az „anyagi téren jótékonykodó” részét soha nem vertük nagydobra. Minden esetben az volt a kérésünk az adományozottaktól, hogy ne mondják senkinek, hogy segítettünk. Mert adni így a legjobb.

Tekintettel arra, hogy családunk jelenleg elég nehéz élethelyzetbe került, hiszen feleségem lányánál csaknem egy éve 30 évesen a második terhessége 26 hetében nyirokrákot diagnosztizáltak és azóta már több sugár és kemoterápiás kezelésen túlesett, szembesültünk azzal a hihetetlenül nehéz és áldozatos munkával amit a Semmelweis Egyetem Il.sz. Belgyógyászati és Hematológiai klinikáján az orvosok és az ápolók végeznek. Úgy döntöttünk, hogy valamilyen módon segíteni szeretnénk a munkájukat, nem leplezve azt a mérhetetlen hálát, amit irányukban érzünk. Ahogy eddig, ezt az adományunkat sem szerettük volna a nyilvánosság elé tárni.

Az élet most úgy tűnik, hogy azt követeli, hogy ezt az egy adományunkat a nyilvánosság bevonásával tegyük meg, ezért az érintett alapítványtól elnézést is kérünk.

Ez úton bejelentem, hogy a Judy Rák Közhasznú Alapítvány javára három millió forintot ajánlunk fel, mely összeg nagyjából megfelel a 35 éves jubileumi jutalmam adózás utáni nettó összegének. Ez az adomány természetesen független a jutalom átvételétől.

Korábban - Szó lesz többek között személyi kérdésekről, a háziorvosi ügyelet támogatásáról, ingatlaneladásról, és a polgármester jubileumi jutalmának megállapításáról is.

Napirendi pontok itt >>

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában