Referendum

2022.10.13. 19:29

Érvénytelen lett a népszavazás Bezenyén - A voksolók többsége nem akar lakóparkot

A mezőgazdasági termelőszövetkezet helyén kialakítandó, több mint 100 telkes lakópark ügyében október 9-én népszavazást tartottak Bezenyén. A helyi népszavazás érvénytelen lett, mert a részvételi arány 47,5 %-os volt. Az eredmény szerint 595 választópolgár nem szeretne lakóparkot a termelőszövetkezet helyén, és mindössze 33 szavazó volt, aki az igent húzta be.

Mészely Réka

Még 2020-ban számoltunk be arról a falugyűlésről, amelyet a bezenyei mezőgazdasági termelőszövetkezet helyén kialakítandó, több mint 100 telkes lakópark ügyében hívtak össze. A témában a helybeli Kammerhofer György 2020. augusztus 31-én népszavazási kezdeményezést indított az alábbi kérdésben: „Akarja-e Ön, hogy a bezenyei mezőgazdasági termelőszövetkezet területén több mint 100 lakótelek kerüljön kialakításra?”

A helyi választási bizottság október 9-re tűzte ki a népszavazást. Korábban a Kisalföldnek Márkus Erika polgármester azt hangsúlyozta, hogy azt szeretné, ha minden bezenyei választópolgár élne a szavazati jogával, hiszen a falu hosszú távú jövője a tét, és jó lenne, ha az ott élők maguk döntenének a kérdésről.

A népszavazás eredménye egyértelműen tükrözi az itt élők akaratát, hangsúlyozta a faluvezető.

– A népszavazáson 595-en mondtak nemet a lakóparkra, 33-an igent. Azt gondolom, ha a népszavazás maga érvénytelen is lett a nem elégséges részvételi arány miatt, ennyi ember véleményét egyszerűen nem lehet figyelmen kívül hagyni! – húzta alá a polgármester. "Polgármesterként a legfontosabb feladatom a bezenyei emberek képviselete és az itt élők érdekeinek védelme" - zárta Márkus Erika.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában