Közösségi szolgálat

2022.10.12. 19:21

Diákok ápolják a hadisírokat Győr-Moson-Sopron megyében - fotók

A Pannonhalmi Bencés Gimnázium tanulóinak köszönhetően megtisztult a második világháborúban hősi halált halt magyar katonák a győr-nádorvárosi Köztemetőben található parcellája.

Gyurina Zsolt

Fotó: Rákóczy Ádám

A győri hadkiegészítő és toborzó iroda szervezésében szerdán a pannonhalmi bencés iskola diákjai tették rendbe a nádorvárosi temető II. világháborús magyar parcellájának sírjait.

Farkas László Bence hadnagy, aki a megyében a hadisírok gondozásáért felel lapunknak elmondta, hogy hat iskolával állnak kapcsolatban, ezeknek a tanulói évről évre iskolai közösségi szolgálat keretében ápolják, gondozzák, teszik rendbe a sírokat: összegyűjtik környékükön az avart, drótkefével tisztogatják, olvashatóbbá teszik a neveket, elviszik az elszáradt koszorúkat.

A program keretében a következő héten a szabadhegyi temetőben és Mosonmagyaróváron munkálkodnak majd a szabadhegyi és az óvári iskolák tanulói, hogy a sírok halottak napjára, Mindenszentekre megszépüljenek.

Farkas László Bence azt is elmondta még, hogy évente máskor is, március 15-e és a május 28-i Hősök Napja alkalmából szintén végeznek hasonló közösségi munkát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában