Szép gesztus

2022.09.28. 11:54

Bepótolták a járvány miatt elmaradt diplomaátadókat a Széchenyi István Egyetemen - fotók

A győri Széchenyi István Egyetem soron kívüli diplomaátadó ünnepségeket tartott azon volt hallgatói számára, akik az elmúlt években a koronavírus-járvány miatti korlátozások idején nem tudták ünnepélyes keretek között átvenni oklevelüket. A négy eseményen összesen 140-en kapták kézhez diplomájukat.

Széchenyi István Egyetem

Fotó: SZE/Mekliz Fotóstúdió

A napokban négy rendhagyó diplomaátadót is rendezett a Széchenyi István Egyetem az Egyetemi Hangversenyteremben. A sort az Apáczai Csere János Pedagógiai, Humán- és Társadalomtudományi Kar valamint az Egészség- és Sporttudományi Kar nyitotta, de ünnepséget rendezett a Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Kar az Építész-, Építész-, Építő- és Közlekedésmérnöki Karral közösen, majd a Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kar, végezetül pedig az Audi Hungaria Járműmérnöki Kar karöltve a Gépészmérnöki, Informatikai és Villamosmérnöki Karral. Az intézmény e különleges alkalmakkor adta vissza azt a lehetőséget volt hallgatóinak, amit az elmúlt években a világjárvány elvett tőlük. Ennek köszönhetően ők is részesülhettek az ünnepélyes diplomaátadó emlékezetes pillanataiban.

Rendhagyó diplomaátadó ünnepségen vagyunk, hiszen a diplomájukat most ünnepélyesen átvevő végzett hallgatóink nem az elmúlt hetekben ültek utoljára az egyetemi padokban. Nem néhány hete történt, hogy izgulva álltak a záróvizsga-bizottság tagjai előtt, és minden, az egyetemi évek alatt összegyűjtött tudásukat összeszedve, sikerrel vették az utolsó nagy akadályt” – fogalmazott beszédében dr. Zseni Anikó, a Széchenyi István Egyetem oktatási rektorhelyettese a Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Kar, valamint az Építész-, Építész-, Építő- és Közlekedésmérnöki Kar közös ünnepségén.

Mint mondta, az elmúlt években végzett hallgatók egy változásokkal teli időszakban tanultak az intézményben, és az alma materből kikerülve is egy változások előtt álló világba lépnek ki. Hozzátette, diplomájuk viszont azt igazolja, hogy képesek önálló, értékteremtő munkát végezni. A rektorhelyettes kiemelte, a változó világban még fontosabb a folyamatos tanulás igénye és képessége. „A Széchenyi István Egyetem mindig visszavárja önöket, hogy tudásukat felfrissítsék, hogy évtizedek múlva is naprakész ismeretekkel rendelkező, keresett szakemberek lehessenek” – zárta beszédét. 

Az intézmény egykori hallgatói nagy örömmel fogadták azt a gesztust, amellyel a Széchenyi István Egyetem kárpótolta őket a világjárvány miatt elmaradt ünnepségekért. „Egyetemi éveink lezárása, a végzettségünket igazoló oklevél átvétele fontos esemény az ember életében. Ezért is örültem annyira annak, hogy az egyetem utólag megtartja a diplomaátadónkat” – mondta el a rekreációszervezés alapképzésben végzett Berecz Laura.

Hasonlóan vélekedett Barta Nóra, Gosztonyi Lúcia és Maurer Fruzsina is, akik a járvány sújtotta időszakban tanító szakon végeztek az intézményben. „Bár tudtuk, hogy nyomós oka van, s a járványhelyzet nem teszi lehetővé, mégis nagy csalódás volt számunkra, hogy mi nem vehetjük át ünnepélyes keretek között a diplománkat. Annál nagyobb meglepetést és boldogságot okozott az értesítés, hogy az egyetem ezt utólag megszervezi nekünk” – hangsúlyozták az egykori szaktársak. Hozzátették, nem számítottak erre a szép gesztusra, de amikor értesültek róla, nem volt kérdés számukra, hogy élnek az intézmény által kínált lehetőséggel. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában