Tiltakozás

2022.09.19. 11:47

Békés demonstrációt tartottak az Ipari Park bővítésének tervei miatt a civilek Győrben - fotók videó

kisalfold.hu

Fotó: Csapó Balázs

Korábban

Mint ismert, szükségessé vált az Ipari Park bővítése, mivel a jelenlegi területen már nem tudnak további vállalkozásoknak helyet biztosítani. A bővítés nemzetgazdaságilag kiemelt beruházás, az állam 10 milliárd forintot biztosított rá a városnak. 

Az, hogy ez az összeg kölcsön, és majd a telekeladások ütemében azt vissza kell fizetni, csak később kapott nagyobb nyilvánosságot. Akkor, amikor már arra a tiltakozásra reagált Dézsi Csaba András, Győr polgármestere, amit a győrszentivániak a lakossági egyeztető fórumon mutattak, amikor kiderült, hogy a kijelölt 350 hektáros mezőgazdasági területet átminősítenék jelentős mértékben zavaró hatású ipari övezetté. 

 

Ez ellen a civilek néhány nap alatt közel 6 ezer aláírást gyűjtöttek össze, amivel látszólag sikert értek el: a polgármester egy szentiváni bölcsőde átadóján jelentette be, hogy - eleget téve a szentivániak egy évtizedes követelésének - légszennyezettség-mérőt telepítenek Győrszentivánra. És a későbbiekben - az Ipari Park bővítésére kapott pénzből - egy állandó állomást is létesít a város.

A hétfői demonstrációt azért szervezte meg néhány nap alatt a Szívügyünk Győrszentiván civil csoport, mert a szeptember 20-ára meghirdetett közgyűlés - 15. napirendi pontjaként meghirdetett -, szeptember 14-i keltezésű polgármesteri előterjesztéséből kiderül, hogy amennyiben a képviselők megszavazzák a polgármesterre átruházott hatáskörben hozott határozatok elfogadását, megindulhat a telkek kisajátítása az ipari park fejlesztése érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában