Minőségi oktatás

2022.09.30. 15:46

A Világ Legnagyobb Tanóráját tartották Győrben - fotók

Közel négyszáz diák vett részt személyesen a Világ Legnagyobb Tanórájának nyitórendezvényén a győri Baksa Kálmán Két Tanítási Nyelvű Gimnáziumban pénteken.

kisalfold.hu

Az ENSZ 2015 óta szervezi meg a Világ Legnagyobb Tanóráját. Ezeken a szervezet által meghatározott 17 Fenntartható Fejlődési Cél egyikét mutatják be minden évben. Idén a minőségi oktatás a fő téma. A hazai események a minőségi környezettudatos oktatás köré szerveződnek. Győrben Czippán Katalin nemzetközileg elismert fenntarthatósági szakértő, az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottság Nevelésügyi Szakbizottsága elnöke tartott előadást a fiataloknak, amibe az online közvetítésnek köszönhetően bárki becsatlakozhatott.

A rendhagyó tanóra fő üzenete az volt hogy a tárgyak önmagukban nem bűnösek a környezetszennyezésért, a történetek és élethelyzetek számítanak.

– Ha valakit autóval hoznak iskolába, gondolhatjuk, hogy ez a legkörnyezetkárósítóbb közlekedési mód, de ha figyelembe vesszük azt, hogy egy olyan faluból érkezik, ahonnét nem jár busz, ráadásul ugyanarról a településről több diák jön egy autóval, már egész más a helyzet. A teljes képet kell néznünk és ehhez mérten cselekednünk.

Czippán Katalin egy játékos feladattal azt is bemutatta a fiataloknak, hogy a tudatosság ellenére a megszokás milyen erős lehet. Épp ezért változtatni gyakran kényelmetlen, de egy nagyobb jó cél érdekében nem lehetetlen.

Az eseményen köszöntőt mondott Matolcsy Miklós, a programot koordináló Pontvelem Nonprofit Kft. ügyvezetője, dr. Szálasy László, a városi Környezetvédelmi Bizottság elnöke és Bejcziné Mosolits Erika, a Baksa Gimnázium igazgatója is.

A Világ legnagyobb tanórája most másik két programsorozatnak is része, a II. Győri Klíma EXPO kísérő eseménye és az Európai Fenntarthatósági hét egyik eseménye. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában