Hosszabb lesz így a téli szünet

2022.08.31. 07:48

Szombaton is tanulnak a győrszentiváni diákok - Az iskola fenntartója szerint eddig egy szülő sem panaszkodott

Az őszi szünetig hat szombati napon lesz az intézményben tanítás.

kisalfold.hu

Fotó: Pixabay

A Győrszentiváni Szent Benedek Általános Iskola (az egykori Váci Mihály Általános Iskola, 73 év után tavaly került ismét a Pannonhalmi Főapátság fenntartásába az intézmény – szerk.) az energiaválság kezelésére stratégiai tervvel készült. Ennek részeként a fenntartóval egyetértésben, a törvényesség keretein belül az őszi szünetig hat szombati napon lesz az intézményben tanítás – tájékoztatta a szülőket és a gyerekeket Kropfné Knipp Mária igazgató az iskola honlapján, a szülői munkaközösség levelét csatolva.

– A szombati tanítási napokon a fő tárgyakra koncentráló tömbösített órákban 8–12 óráig lesz tanítás, azonban délutáni ügyeletet nem tartanak, tízórait és ebédet sem kapnak a diákok. Ez hét szombati napot érint (09. 10., 09. 17., 09. 24., 10. 01., 10. 08., 10. 15., 10. 22.). Október 15. pedig amúgy is tanítási nap munkanap-áthelyezés miatt, október 31-ét dolgozzák le.

Az alsó tagozatosok október 1-jén budapesti kirándulásra mennek. A gyermekek szülői igazolással maradhatnak távol ezekről az órákról, hiszen tudják, hogy sokan járnak edzésre, vagy lehet családi programjuk – áll az augusztusi közleményben.

Az így ledolgozott hat tanítási nap a téli szünetet hosszabbítja majd meg, amely így december 19-től január 6-ig tart.

– A kormányzati szándék szerint mi is a jelenléti oktatást preferáljuk, mert úgy tapasztaljuk, hogy a gyerekek hatékony előrehaladása ebben a tanítási formában a legoptimálisabb. Ez a gyermekek életkorára tekintettel a tanulási folyamat hatékonyságát is szolgálja. Az energiaválság kezelésére a saját lehetőségeink keretein belül intézkedéseket hoztunk. Erről folyamatosan tájékoztatjuk a szülőket. Az iskolaépület takarékos működése, fűtése jelen helyzetben megoldott. Az áttervezett munkarenddel szeretnénk a jelenléti oktatással töltött napokat az első két hónapban növelni. Mindemellett a decemberi időszakban történő leállás komoly tétellel csökkenti a költségvetésünket – írta az igazgató.

A főapátság tegnap délután közleményében azt írta lapunknak:

A mai napig egyetlen szülői észrevétel, megjegyzés, kifogás nem érkezett sem az iskolához, sem a fenntartóhoz.

A szombati tanítási nap egyébként nem újdonság, a pannonhalmi gimnáziumban rendszeresen tartanak órát ezeken a napokon, meghosszabbítva a tanulók otthon töltött idejét.

Szombatonként a fő tárgyakat tanítják a tömbösített órákon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában