Sportnap a városban

2022.08.11. 15:18

Maratont és családi futóversenyt rendeznek ősszel Kapuváron - videó

Szeptember 18-án nagyszabású fotófesztivált rendeznek Kapuváron.

kisalfold.hu

A Wink Maraton 15 évre visszanyúló verseny, amelyet első alkalommal rendeznek meg Kapuváron. A szervezők 300 nevezőt várnak - tudtuk meg a csütörtöki sajtótájékoztatón Soós Olivér versenyszervezőtől.

A verseny részletei a videóban

A versenyre nevezni itt lehet >>

A futóverseny útvonalai térképen itt >>

Kapuváron tehetik próbára magukat amatőr és profi futók. A városban első alkalommal rendezik meg a másfél évtizedes múlttal rendelkező Wink Maratont.

Kapuvár nincs híján a hagyományőrző, gasztronómiai, szórakoztató, zenés programoknak, hiánypótlásként ezúttal egy országos sportrendezvény is felkerül az éves naptárba. Tóth Imre alpolgármester kiemelte, hogy a már jól ismert Kapuvár, szeretlek! programmal hozzák össze a versenyt. Előbbin szeptember 17-én a napközbeni változatos helyi fellépők sorát DJ Dominique zárja, a megmérettetés pedig másnap, vasárnap lesz, kiindulóhelye a Várárok.

Böcskör Zsolt versenyigazgató, a Kapuvári Sportegyesület elnöke elmondta, három futószámban lehet regisztrálni: a hosszútáv szerelmesei a Wink Maratonra jelentkezhetnek, fél- és középtávon az Intretech Félmaratonra, amit váltófutásban is lehet teljesíteni, illetve ott van még a Laurastar Családi Futás közösségeknek és családoknak.

Soós Olivér versenyszervező érdekes részletekre is kitért. A Kapuvárra tervezett futóverseny már 15 éves múltra tekint vissza, korábban Siófok adott helyet a rendezvénynek. Amatőr és profi futók előtt egyaránt nyitott a jelentős összdíjazású futás. – Kapuvár nagyon jó helyszín – utalt a sík terepre, és hozzátette: a versenyre kerekesszékes és sérült sportolókat is várnak. Nem egy alkalomra terveznek, egyúttal a jövő évi előkészítésén is dolgoznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában