Közlekedés

2022.08.17. 14:39

Két fontos csomópontot is átépítenek Mosonmagyaróváron, szeptember végére készülhetnek el - fotók

Jelzőlámpás forgalomirányítású csomópontot alakítanak ki a Halászi út és Kálnoki út kereszteződésében: a munkálatok javában zajlanak. Átépítik a Halászi út és Várallyai utca kereszteződését is.

kisalfold.hu

Fotó: Kerekes István

A Halászi út és Kálnoki út kereszteződésében a helyi önkormányzat saját forrásból jelzőlámpás forgalomirányítású csomópontot alakít ki. A kivitelezés során Halászitól a Kálnoki út irányába térősávot hoznak létre. A Kálnoki út csatlakozását követően a Várallyai utca irányába eső autóbusz­öblöt megszüntetik és átépítik. A csomópontban a Halászi út keresztezésére egy új gyalogátkelőhely létesül. Az átkelőhelytől az útpálya jobb oldalán másfél méter széles térkő burkolatú járda épül az új autóbusz-megállóig. 

Ezzel egy időben megkezdődött a Halászi út és Várallyai utca kereszteződésének osztályozósávos csomóponttá történő átépítése is. A belváros felől a Várallyai utca irányába kanyarodó járművek számára önálló balra kanyarodó sáv, a Várallyai utcából a Kálnoki út irányába történő kikanyarodást segítő sáv épül ki. A kivitelezést várhatóan szeptember végén fejezik be. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában