Villanyfény és félvér csikó

2022.06.08. 08:59

Tizenötödik fogathajtó verseny Veszkényben

Jubileumi, két napos fogathajtó versenyt rendeznek a hétvégén Veszkényben - tudtuk meg Nyerges Ferenc főszervezőtől, a Veszkényi Lovasegyesület elnökétől.

kisalfold.hu

Korábbi felvétel


A villanyfényes akadályhajtás pénteken este fél nyolc órakor kezdődik a sportpályán, a veszkényi dalkör és a kónyi néptáncegyüttes műsorával. Az éjszakai fogathajtásra eddig húsz hajtó jelentkezett. A versenyt és az estet bál zárja, zenél: Éder Gabee.

A fogathajtó verseny szombat délelőtt 11 órakor folytatódik, majd az eredményhirdetés (várhatóan 4 óra) után húzzák a tombolát, ahol a hagyományoknak megfelelően, egy 11 hónapos magyar félvér csikót sorsolnak ki azok között, akik tombolaszelvényt vásároltak pénteken vagy szombaton. A fődíj mellett további értékes nyeremények is várják vendégeket. A szombati programban az érdeklődőket pónilovaglás és sétakocsikázás is várja.

A lovasegyesület vezetőjétől azt is megtudtuk, hogy idén már harmadik alkalommal rendezik meg az éjszakai hajtást, amely egyre népszerűbb a versenyzők és a közönség körében is. Nyerges Ferenc érdeklődésünkre elmondta, egyesületi formában 2014 óta működnek, jelenleg 14 tagja van a Veszkényi Lovasoknak.

Az esemény >>

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában