Az élvonalba emelte a céget

2022.04.05. 10:58

Díszpolgári címet és lovagkeresztet kapott Tőke László, a Pannon-Víz volt vezérigazgatója

Győr önkormányzata március 15-én a legmagasabb kitüntetést, díszpolgári címet adományozott Tőke Lászlónak, a Pannon-Víz volt vezetőjének.

Gyurina Zsolt

Forrás: Csapó Balázs / Kisalföld

– Gyermekkoromban keresztapám volt a mosonszentmiklósi belvízátemelő szivattyútelep vezetője, a nyaraimat náluk töltöttem – kezdte visszaemlékezéssel a kitüntetett, Tőke László. – Hatalmas szivattyúk dolgoztak a Rábca árvizei idején és számomra külön csoda volt, amikor elindították ezeket a gépeket. El is döntöttem, hogy a győri Mayer Lajos Vízügyi Szakközépiskolában tanulok tovább. 
 

Folyamatos szolgálat 
 

Érettségi után egy évet dolgozott az akkori I. sz. Megyei Víz- és Csatornaműnél, s ez az időszak át is csábította a vízügyesektől a vízművesek sorába. 
Mint mondja, vízművesnek lenni életforma, folyamatos szolgálat: hálózat-karbantartás, hibaelhárítás, fejlesztés, technológiai kihívások éjjel-nappal. Érdekelte az ivóvíz biztosításával járó rengeteg feladat, amiket nap mint nap meg kell oldani, és nem volt kérdés számára, hogy a műszaki egyetem vízgazdálkodási főiskolai karán folytatja. A diploma megszerzése után újra a korábbi cégnél, a vízművesek között műszaki csoportvezető lett. Végigjárta az utat, volt ügyintéző, csoportvezető, művezető, üzemelés-, ágazat- üzemmérnökség-vezető, aztán vezérigazgató. 
 

– A tapasztalataim révén tisztában voltam nemcsak a szakmával, hanem a lehetőségeinkkel és a határainkkal is. Persze korlátozottan, de végeztünk kivitelezési munkákat, ám igyekeztünk abban a legjobbnak lenni, ami a fő feladatunk: a szolgáltatás. Azt hiszem, hogy ez sikerült is – említi lapunknak. 

 

Elismert szakember és díszpolgár Tőke László. 
Forrás: Csapó Balázs / Kisalföld


 

Számos eredmény 
 

Első számú vezetői időszaka alatt sikerült kiépíteni a társaság teljes területén az irányítástechnikai rendszert, lehetővé téve a teljes körű üzemviteli kontrollt és részben a távműködtetést. Ez nagy előrelépés volt a szolgáltatásbiztonságban és a költséghatékonyságban is. 
 

Sok eredménye közül emeljük most ki csak a győri nagy szennyvízátemelőt, amellyel tehermentesítették a belvárosi csatornákat. 
 

Irányítása alatt a Pannon-Víz kiváló kapcsolatokat ápolt a Széchenyi-egyetem gazdasági, műszaki karaival és az Apáczai-karral, Tőke László pedig megkapta a fiatal tehetségek támogatásáért adható Genius Loci – „Vállalatok és vállalkozók a tehetségekért” díjat. 
 

Örömmel gondol arra, hogy a társvízművek vezetőivel, szakembereivel kiváló kapcsolatokat sikerült kialakítania, ami napi szinten is kölcsönösen segítette a munkát. 
 

Elismerések 
 

A Pannon-Víz vezetői időszakában került a vízműves szakma élvonalába és nemcsak a legnagyobb, tisztán önkormányzati tulajdonú cég lett, hanem hazai követendő példa is. Ennek is elismeréseként vehette át Budapesten a köztársasági elnök által adományozott Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést. 
 

– Büszke vagyok két dologra. Az egyik, hogy ha ma az országban felhívnék egy vízműcég-vezetőt, akkor nekem biztosan felveszi a telefont. A másik, hogy nyugodt légkört, munkahelyi biztonságot, stabil gazdasági hátteret tudtunk biztosítani, ami természetesen a végzett munkára is pozitívan hatott – fejezi be az egykori vezérigazgató. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában