A kosárlabda életérzés

2022.03.11. 12:54

Sopronban a Lackner-iskola udvarán lévő új pályán bárki sportolhat

Kosárlabdaligetet adtak át a Lackner Kristóf Általános Iskola udvarán, amit a tanulók mellett a versenyzők és a szabadidős sportolók is használhatnak.

Tama István

A tanulók birtokba vették az új pályát, az órák közötti szünetekben örömmel használják.

Forrás: Szalay Károly / Kisalföld

Négy palánk áll az új kosárlabdaligetben, ami bruttó hetvenmillió forintos beruházással készült el. A jövőben edzőtáborok színhelye is lehet, és a 3x3-as kosárlabda nemzetközi szabványainak is megfelel. 

 

– Városunkban a sportélet intenzív és aktív, a kosárlabda pedig méltán híres. Ezt a fejlesztést örömmel adjuk át minden sportolni szerető soproninak, hogy méltó körülmények között játszhasson. A kormány biztosította a lehetőséget, hogy a cégek a taorendszeren keresztül támogathassanak kezdeményezéseket, ez a pálya is egy ilyen megvalósult álom. A város újra fejlődött egy kicsit - hangsúlyozta avatóbeszédében Farkas Ciprián polgármester. Az önkormányzat és a kormány elkötelezett a sportélet fejlesztésében, és ehhez biztosítja az infrastrukturális hátteret. 
 

– Sopronban a kosárlabda életérzés, és ahhoz, hogy ez fennmaradhasson, olyan együttműködésekre és példákra van szükség, amik a társadalom szinte valamennyi rétegét el tudják érni. Azokat a családokat is, akiknek a gyermekei itt fognak pattogtatni. Olyan példát szeretnénk mutatni, ami jól jellemzi, hogy milyen erősen ágyazódik be a kosárlabda a város szövetébe – mondta el Török Zoltán, a Raabersport Kft. – Sopron Basket ügyvezetője. 
 

– A pálya nemcsak az iskoláé, hanem mindenki számára nyitva lesz. Már kipróbálhatták a gyerekek, többen érkeznek saját labdával az iskolába, hogy a szünetben egy kicsit dobáljanak, mozogjanak – tette hozzá Forrás Béla, az iskola igazgatója. 
 

Ahol a jövő jelen van – hirdeti a Soproni Darazsak Sportakadémia jelmondatát a molinó a pálya szélén. Ahogy az a polgármester avatóbeszédében is elhangzott, remélhető, hogy már most itt gyakorolnak azok a kislányok és kisfiúk, akik a jövő nagy játékosai lesznek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában