4 hétre költöznek az erőműbe

2022.01.03. 19:39

Dolgozóinak izolálásával készül a koronavírus járvány 5. hullámára a bécsi energiaszolgáltató

A bécsi energiaszolgálatató, a Wien Energie már javában arra készül, hogy 2022. január 7-től az erőművek, hulladékégetők telephelyére költöztesse és hermetikusan elzárja a külvilágtól a feladatra vállalkozó dolgozóit.

A Simmeringi Erőmű csapata a 2020-as izoláció idején.

Forrás: Wien Energie

Mivel az ötödik járványhullámban várhatóan nagyon magas lesz a fertőzöttek és a karantéban lévők száma, a bécsi energiaszolgáltató, a Wien Energie az ellátás biztonsága érdekében izolálja ötven dolgozóját. Az önkéntesek egyelőre négy hétre költöznek be az erőművek, szemétégetők telephelyére és szigetelik el magukat a külvilágtól. A cél, hogy a várhatóan magas számú fertőzöttel járó ötödik járványhullámban is garantálni tudják az ellátás biztonságát. 

 

„A Wien Energie számára az a legfontosabb, hogy a bécsiek radiátorai mindig melegek legyenek és mindig legyen áram a lakásokban” – magyarázza a lépés hátterét Michael Strebl a vállalat ügyvezető bizottságának az elnöke. „Ez a lépés messzemenő ugyan, de elengedhetetlen ahhoz, hogy minden körülmények között garantálni tudjuk az ellátás biztonságát” – folytatja.

 

Az önkéntesek kiválasztása és orvosi felkészítése már el is kezdődött, egyelőre négy hétre költöznek be a Spittelaui, Flötzersteigi és Simmeringer Haide Hulladékégetőbe, ileltve a Simmeringi Erőműbe. Itt hálóhelyiségek, konyha, fürdő- és szabadidőszoba valamint pszichológus is a rendelkezésükre áll majd, hogy könnyebben átvészeljék ezt az időszakot. 

 

Hálóterem a Spittelaui Hulladékégetőben.
Forrás: Wien Energie

 

De nem ez az első alkalom, hogy a Wien Energie erre a lépésre kényszerül: 2020 márciusában ötven dolgozója már egyszer vállalta a négyhetes izolációt, hogy ezzel akadályozzanak meg egy esetleges megfertőződést. Egy hónap után aztán – szigorú biztonsági intézkedések mellett – újra visszatértek a normál üzemmódhoz. Nem számoltak azonban fel mindent, hogy szükség esetén újra gyorsan el tudják szigetelni a dolgozókat a külvilágtól. A korábbi csapatból huszonketten újra vállalták a feladatot. 

 

A Wien Energie-nél a koronavírus-járvány kitörése óta fokozott biztonsági intézkedések vannak érvényben. Rendszeresen tesztelik a dolgozókat, akiket az oltás felvételére ösztönöznek, kötelező az FFP2-es maszk, érintésmentesen zajlik a műszakváltás, válaszfalakat szereltek fel az irányítóteremben és akit tudtak, home office-ba küldtek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában