Stipendium Peregrinum Ösztöndíjprogram

2021.12.04. 21:00

Támogatnák a külföldi tanulást – Pannonhalmán kezdődött a program országjáró előadássorozata

Pannonhalmán Rácz Zsófia helyettes államtitkár mondta el a tudnivalókat, jövő pénteken a győri Révai Miklós Gimnáziumba és a Czuczor Gergely Bencés Gimnáziumba Ekler Gergely államtitkár és a Nemzeti Tehetség Központ munkatársai látogatnak el.

kisalfold.hu

A Pannonhalmi Bencés Gimnáziumban kezdődött csütörtökön a Nemzeti Tehetség Központ országjáró előadássorozata, amelyben hazai középiskolák végzős diákjai megismerhetik a Stipendium Peregrinum Ösztöndíjprogram nyújtotta lehetőséget. Az ösztöndíj a kiemelkedő tehetségű diákoknak szól, akik képességeik, tudásuk alapján a világ legrangosabb egyetemeire készülnek felvételizni, és akik vállalják, hogy megszerzett tudásukat tanulmányaikat követően Magyarországon hasznosítják.

„Tehetség határok nélkül. Stipi” – ez a jelmondata annak az egyedülálló programnak, amely 2019 óta támogatja hazánk legtehetségesebb fiataljait, hogy a világ legrangosabb külföldi egyetemein tanulhassanak. A program három részből áll: az első a felvételi eljárásban való részvételt, a második a tanuláshoz szükséges feltételeket, míg a harmadik a program támogatásával már megkezdett külföldi tanulmányok folytatását biztosítja. Jelenleg 47 fiatal tanul a világ különböző pontjain a Stipendium Peregrinum ösztöndíjnak köszönhetően, többségük az Egyesült Királyságban.

Hogy minél több diák megismerhesse a programot, 2022 január végéig számos hazai nagyváros középiskoláiban tartanak tájékoztatót. Pannonhalmán Rácz Zsófia helyettes államtitkár mondta el a tudnivalókat, jövő pénteken a győri Révai Miklós Gimnáziumba és a Czuczor Gergely Bencés Gimnáziumba Ekler Gergely államtitkár és a Nemzeti Tehetség Központ munkatársai látogatnak el.

Jelenleg az ösztöndíjprogram azon részére lehet jelentkezni, amely a felvételi eljárásban történő részvételt támogatja. Az elérhető pályázaton hétszázezer forintig igényelhető vissza nem térítendő támogatás, egyebek mellett a felvételi eljárás díjára, a nemzetközi nyelvvizsga díjára és utazási költségre. Az ösztöndíjra a 17–23 éves, kiemelkedően tehetséges, hazai és határon túli magyar fiatalok jelentkezését várják. Pályázni 2022. április 15-ig, de legkésőbb a keretösszeg kimerüléséig lehet.

A program részleteiről és a támogatás lehetőségeiről bővebben a Nemzeti Tehetség Központ oldalán található információ: https://ntk.hu/stipendium-peregrinum/.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában