Ajándékozz családot karácsonyra!

2021.12.07. 07:44

Az állatbarát soproni művészek segítenek otthonra találni kutyáknak, macskáknak

A Soproni Petőfi Színház társulatának tagjai fotókkal népszerűsítik a gazdára, örökbefogadásra váró háziállatokat a Nektek Ugatunk Állatvédő Egyesülettel együttműködésben.

A Soproni Petőfi Színház társulatának tagjai, Horváth Renáta, Kiss Noró, Marosszéki Tamás, Rudolf Teréz, Simon Andrea, Szőcs Erika és Szupper Fanni közös fotókkal népszerűsítik az örökbefogadásra váró háziállatokat a Nektek Ugatunk Állatvédő Egyesülettel együttműködésben. A művészek, akik közül sokan otthon is tartanak házikedvencet, örömmel vállalták, hogy segítenek otthont találni a gazdát kereső kutyáknak és macskáknak. Így születtek meg azok a fényképek, melyeket a színház és az egyesület facebook oldalán lehet megtekinteni. Az akció célja, hogy karácsonyra mindegyik állat szerető családra leljen.

A művészek, Horváth Renáta, Kiss Noró, Marosszéki Tamás, Rudolf Teréz, Simon Andrea, Szőcs Erika és Szupper Fanni szerették volna úgy megmutatni az általuk választott kutyákat, macskákat, hogy karácsonyra mindegyik szerető családra találjon.

Forrás: Pro Kultúra Sopron

A Pro Kultúra Sopron szeptemberben szervezte meg a Lénárd-napot az Identitás pályázat keretében. Pongrácz­­né Várnai Mária önkormányzati képviselő asszony régi vágyaként jött létre egy ilyen típusú rendezvény a Kurucdomb, korábbi nevén a Lénárdhegy lábánál. Lénárdnak sokféle patronátusa volt: állatok orvosa, a lovak, kovácsok, pásztorok védőszentje. A rendezvény célja többek között az volt, hogy felhívja a figyelmet a háziállatokkal való együttélés szabályaira, gondozásukra, értékükre. Ennek keretében vett részt az eseményen a Nektek Ugatunk Állatvédő Egyesület. Ők a bajba jutott állatokat segítik, elkötelezettek abban, hogy az örökbefogadásra váró állatok gazdát találjanak.

Forrás: Pro Kultúra Sopron

Az esemény adta az ötletet Seregély Dóra marketingigazgatónak, hogy a Soproni Petőfi Színház művészei támogassák az egyesület munkáját. A társulat tagjai állatbarátok, sokan otthon is tartanak házi kedvencet, így azonnal és örömmel vállalták, hogy közös fotók elkészítésével segítsenek otthonra találni a gazdára váró kutyáknak, macskáknak. Így születtek meg a fényképek, melyeket a színház és az egyesület Facebook-oldalán lehet megtekinteni. A fotókat a soproni lesifotós, a The Visual Soproni Magazin tulajdonosa, a művészek frizuráját Kukorelly Brigitta díjmentesen készítette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában