életet ment a vakcina

2021.11.15. 14:35

Új oltópont nyílt Pannonhalmán – fotók

A járvány negyedik hullámának felszálló ágában vagyunk, a legnagyobb veszélyben a beoltatlanok vannak, ezért egyre több lehetőséget szerveznek az oltás felvételére. Hétfőtől ismét oltanak a pannonhalmi Szent Márton Járóbeteg Központban.

kisalfold.hu

2021.11.15. Oltópont Pannonhalmán, Fejes Lóránt oltott Fotó: Csapó Balázs Kisalföld

Fotó: CSAPO BALAZS

– Azért kezdeményeztem, hogy nyisson újra a pannonhalmi oltópont, mert egyre többen szeretnék felvenni a harmadik oltást. A győri oltóközpontban nagyon sokan regisztrálnak és már csak távolabbi időpontok vannak, ezért e héttől itt helyben is várják a térség lakóit. Az a cél, hogy aki fel szeretné venni az oltást, minél előbb megtehesse, hiszen nyakunkon a járvány legfrissebb hulláma – mondta Kara Ákos, a térség országgyűlési képviselője. – Köszönöm mindazok munkáját, akik az oltási programban részt vesznek, nem csak itt Pannonhalmán, hanem az egész országban!

 

A hétvégi összesített adatokat szerint beoltottak száma 5 999 516 fő, közülük 5 774 158 fő már a második oltását is megkapta, 1 millió 594 ezren pedig már a harmadik oltást is felvették. Mindenkinek ajánlott a megerősítő harmadik oltás felvétele, aki 4 hónapnál régebben kapta meg az előző oltását, mert a védőoltás után kialakuló védettség – minden vakcina esetében – néhány hónap elteltével gyengül – javasolják a koronavírus honlapján.

– A tavaszi időszakban is kivette az intézmény a részét a védekezésből, most pedig Kara Ákos országgyűlési képviselő kezdeményezésére indult el újra az oltás a Szent Márton Járóbeteg központban. A negyedik hullám felszálló ágában vagyunk, alapvető érdek, hogy a térség valamennyi lakosa igénybe tudja venni ezt a szolgáltatást, ne kelljen beutazni Győrbe, de így tehermentesíteni is tudjuk a győri oltópontot – mondta Kovács Szabolcs ügyvezető igazgató a pannonhalmi oltóponton, majd folytatta:

– Az oltásra az esszt.gov.hu felületen lehet regisztrálni. Hétfőként a harmadik oltást lehet felvenni 10-18 óráig, szerdán 13- 17 óráig pedig azokat várjuk, akik az első-második oltást szeretnének. Mindenkit Pfizer vakcinával oltunk. Mivel a harmadik körös oltásra nagyobb az igény a térségünkben, ezért a héten a pénteket is kijelöltük oltásra, reggel nyolctól egy óráig, a jövő héten pedig terveim szerint csütörtökön is lehetőség lesz a harmadik oltásra. Arra kérek mindenkit, hogy éljen a lehetőséggel, az oltás életet menthet!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában