64.5 milló forintos beruházás

2021.10.15. 19:05

Egészségházat avattak Győrladaméron

kisalfold.hu

Forrás: Kisalföld

Fotó: Nagy Gábor

Az Európai Unió támogatásával, az Európai Strukturális és Beruházási Alapok társfinanszírozásávál épülhetett meg az Egészségház Győrladaméron, amelyet pénteken, ünnepélyes keretek között avattak fel.

Az orvosi rendelőt Takács Ferenc római katolikus plébános szentelte fel. Az ünnepi beszédeket követően, a Győrladamér Községi Általános Iskola diákjai, és a Győrladaméri Bokréta Óvoda és Bölcsőde kisgyerekei adtak műsort.

Az eseményen Nagy István, a térség országgyűlési képviselője elmondta, hogy egy településnek a nyugalmat teremtő szolgáltatások, mint például egy orvosi rendelő megteremtése alapvető. Öröm látnia, miként készülnek el egyre-másra a Győr környéki falvakban a biztonságot nyújtó fejlesztések.

Németh Zoltán, a megyei önkormányzat elnöke úgy fogalmazott: az agglomerációban élőknek is jár az, hogy a XXI. századnak megfelelő színvonalon vehessék igénybe a szolgáltatásokat, úgy, mint a városban lakók. Az Egészségház építése sok gondot hozott, de az eredményt látva megérte. Kijelentette, hogy reményei szerint a következő időszakban az eddigi 600 millió forint helyett 2 milliárd áll majd rendelkezésre a megyében egészségügyi létesítmények fejlesztésére.

Pappné Kett Adrienn polgármester mondott köszönetet a megyei önkormányzatnak a támogatásért. Elmondta, hogy eredetileg 50 millió forint uniós pályázati pénz állt rendelkezésre, ehhez adott még a megye pluszban 14.5 milliót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában