Jó tudni!

2021.09.23. 06:52

Lejárnak a parkolóbérletek Sopronban

Október 16-án lejár a tavaly váltott és az idénre meghosszabbított éves parkolóbérletek érvényessége. Aki továbbra is szeretné a bérletes parkolás kényelmét élvezni, ne felejtsen újat váltani.

Bódvai Ildikó

Mivel a járványhelyzet alatt tavaly és idén is mindenki ingyen parkolhatott, a 2020-ban – április 6. előtt – váltott egész éves zóna- vagy kombinált bérletek érvényességét az igazságosság és méltányosság jegyében meghosszabbították. A hosszabbítás 2021 első olyan napján kezdődött, amikor a kormány döntése értelmében újra fizetőssé vált a felszíni parkolás, és október 16-ig tart. Aki az év hátralévő részében is bérlettel szeretne parkolni, ne felejtse el megváltani.

A Sopron Holding Zrt. tájékoztatása szerint az éves bérletek ára év közben arányosan csökken, októbertől a teljes éves ár negyedéért váltható „éves bérlet”, ami ugyancsak a következő év január 31-ig érvényes. (Ezalól kivételt képeznek a kedvezményes, egy utcára szóló, úgynevezett lakossági bérletek.) Akinek nincs szüksége január 31-ig bérletre, az vásárolhat 30 naposat, ami november közepéig, illetőleg két darab 30 naposat, ami december közepéig lesz érvényes. Ha valaki nem parkol rendszeresen, 10 napos kombinált bérletet is válthat. A díjtételek a Sopron Holding Zrt. honlapján megtalálhatóak. A bérletek személyesen a Magyar utca 21. alatti ügyfélszolgálati irodában, vagy bankkártyás fizetéssel interneten vehetők meg. Utóbbihoz egy rövid regisztrációra van szükség, amihez a honlapon minden információ megtalálható.

A szolgáltató felhívja a figyelmet, hogy aki időközben gépkocsit cserélt, akár e-mailben is jelezheti feléjük a változást a régi rendszám és az új forgalmi engedély fotójának csatolásával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában