387 millióból épül, 30 éven át lesz a mindenkori orvos lakása

2021.08.23. 17:00

Szolgálati lakás épül Győrasszonyfa, Románd és Tarjánpuszta körzeti orvosának

Az épület harminc évig a mindenkori doktor lakása lesz.

Gyurina Zsolt

A testvértelepülések, Felbár és Temerin képviselőinek jelenlétében tették le Győrasszonyfán a három falut, így Romándot és Tarjánpusztát is kiszolgáló orvosi szolgálati lakás alapkövét. Az egy év alatt elkészülő házra a Magyar Falu Program révén jut 387 millió forint. Ebből egy kétgarázsos, négyszobás, hőszivattyús modern ház készülhet, amelynek energiafelhasználása egy átlagos épület 15 százaléka. Ezt a lehetőséget Győrasszonyfán kívül csak négy település kapta meg az országban.

Kara Ákos, a térség országgyűlési képviselője az eseményen elmondta: mérföldkő a beruházás a környék és a település életében. Hangsúlyozta, hogy Győrasszonyfa sikeres: három év alatt kilenc nyertes pályázatot tudhat magáénak.

Valiczkó Mihály polgármester arról beszélt, hogy a szerződésben foglaltak szerint az épületnek 30 évig szolgálati lakásként kell szolgálnia. A jelenleg még albérletben lakó, fiatal győri orvos, dr. Nagy Zoltán körzetében 1200 páciens van jelenleg; számuk hamar növekedett annak hírére, hogy állandó orvosa lett a környéknek. A beszédeket követően egy időkapszulát helyeztek el a földben, benne többek között a Kisalföld aktuális számával, Lőrincz Pál plébános pedig megszentelte a készülő művet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában