Modern Városok Program

2021.07.04. 05:39

Megnyitott az új uszoda Sopronban, elkezdődtek az edzések – videó, fotók

Az új, 11.600 négyzetméter alapterületű Lőver Uszoda a napokban nyitotta meg kapuit. Mi is körbenéztünk, hogy beszámolhassunk olvasóinknak a tapasztalatainkról. A létesítmény bemutatásában Fekete Richárd, a fürdő-üzemmérnökség vezetője volt a segítségünkre.

Papp Fanni

Próbaüzem

Az első három hónapban terheléses próbaüzemmel indul az uszoda, ez idő alatt élesben teszteljük a működést és a felmerülő hibákat elhárítjuk. Ez az időszak nem egyszerű, hiszen minden a nagyközönség előtt történik. Éppen ezért kérjük a vendégeinket, hogy legyenek felénk türelemmel. Az uszoda tavalyi árait megtartottuk, a kedvezményes úszójegy hétszáz forint, de a tízalkalmas bérlet kedvezőbb árú. Ezen a jövőben sem tervezünk változtatni – mondta elöljáróban Fekete Richárd.

Versenymedencék és jakuzzi

Az első lényeges változás a korábbihoz képest, hogy az uszoda bejárata nem a Lőver körútról nyílik, hanem az épület túloldaláról, ahol szép számmal parkolóhelyek is találhatóak. A régihez képest háromszor nagyobb az új épület, hatalmasak a terek. A bejárattal szemben van a két jegypénztár, onnan lépcsőkön keresztül juthatunk le a koedukált öltözőkbe. A karórával zárható és nyitható szekrényekből valószínűleg nem lesz hiány, ugyanis közel hatszáz található belőlük. A medencetér belmagassága impozáns és a hatalmas üvegfalak még tovább tágítják a teret. Van egy 25x50 és egy 25x25 méteres versenymedence, ami eddig hiányzott, ezért nem lehetett komoly nemzetközi versenyeket szervezni és azokra felkészülni. Mellettük két tanmedence található, egy jakuzzi és egy meleg vizes lazítómedence.

 

600 úszó

Egy időben hatszáz úszó befogadására alkalmas az 1860 fős lelátótérrel megépített létesítmény. A házban szaunarészleg is helyet kapott, ahol két hagyományos szauna, egy gőzfürdő, merülőmedence és pihenőszoba várja a vendégeket a nyári időszakban szerdán, szombaton és vasárnap, télen pedig mindennap. A büfét várhatóan két hét múlva nyitják meg, ahol hideg ételek és italok lesznek kaphatók. A Lőver Uszodában négy sportegyesület működik: úszó, szinkronúszó, rekreációs és vízilabda. A csoportbeosztáson még dolgoznak, de a lehetőségek bővülésével remélhetőleg az egyesületekben sportolók és a hobbiúszók igényeit is sikerül kielégíteni, mindenkinek jut elegendő pálya és idő. Az uszodai foglalkozások közül a legnépszerűbb az intenzív úszásoktatás. – Olivér, az unokám most kezdte el az úszást, látom rajta, hogy nagyon élvezi. A szülők dolgoznak, én vigyázok rá, ide járni egy jó program – áradozott Szűcs-Szabó Sándorné.

Imádnak pancsolni

Papp Balázs két kisfiával érkezett az uszodába, akik szintén most tanulnak úszni. – Másodszorra vagyunk itt, élvezik a srácok az oktatást és az utána következő játékot a vízben – mondta az apuka, aki azt is elárulta, hogy jönni fognak strandolni is, mert a fiúk imádnak pancsolni.

Ezek is érdekelhetik