Kinyithattak

2021.04.07. 08:27

Újra lehet szépülni a szakemberek kezei alatt

Az egész ország várta, hogy kinyissanak a fodrászatok, éttermek. Az üzletek tulajdonosai rajtra készen várták a vendégeket.

Simon Judit

Nagy volt a készülődés – A nyitásra Magyari Mária startra készen várta vendégeit.

Forrás: Kisalföld

Fotó: Csapó Balázs

A szépségiparban dolgozókat a leállás megviselte, igaz, egyikük sem tétlenkedett. Nyitásra készen várták az embereket, és mindent megtesznek, hogy klienseik ne csalódjanak.

– Nemcsak a munkánkat és a megélhetésünket vesztettük el, hanem a szakmánk iránti szeretetünknek sem tudtuk eleget tenni. Hiányzott a vendégek elégedettsége és öröme. Nagyon nehéz volt ez az időszak mind anyagilag, mind lelkileg mindenkinek.

Alföldi Viola kozmetikusmester, sminktetováló, sminkes egyike azoknak a szolgáltatóknak, akik igen nehéz helyzetbe kerültek a koronavírus miatt. 2020 nyarán, testvérével együtt nyitotta meg új szalonját, de terveit keresztülhúzta a járvány. Testvérével ketten maradtak munka nélkül a koronavírus miatt.

– Aggasztott, hogy nem tudtam kiszolgálni a vendégeimet. Örülök, hogy újra fogadhatom őket. Remélem, megengedhetik majd maguknak a megszokott kezeléseket. Bevételem nem volt, a kiadás pedig szinte ugyanannyi, mint a bezárások előtt. Szerencsés vagyok, hogy támogató férj és család áll mögöttem – mondta.

A vendégek is csalódottak voltak. Számukra egy látogatás a kozmetikusnál vagy a fodrásznál nemcsak esztétikai művelet, hanem a lelkükre is hat. Szebbnek érzik magukat, feltöltődve távoztak tőlük. Jó döntésnek bizonyult, hogy a zárás alatti tanult, képzéseken vett részt. Így sikerült elérnie a kozmetikusmester képesítést, amivel most még jobban, felkészültebben segítheti a hozzá érkezőket – fogalmazott Viola.

Nagy volt a készülődés – Magyari Mária startra készen várta vendégeit.
Fotó: Csapó Balázs / Kisalföld

Magyari Mária győri fodrász egyike azoknak az üzlettulajdonosoknak, akik abban reménykedtek, hogy nem kell bezárniuk szalonjukat a vírus miatt.

– Azt hittem, hogy a szabályok betartásával nyitva maradhatok, úgy, mint tavaly. De megértettem, hogy szigorúbb korlátozásokra volt szükség.

Az online világgal nem igazán tudott mit kezdeni. Ha videóhajvágásra nem is, de kapcsolattartásra jó volt az internet. Mária is létrehozott erre egy Facebook-csoportot.

– Már mindenki várta, hogy kinyisson a fodrászat, vagy a pedikűrös, a manikűrös. Sokan kérdezték eddig is tőlem, hogy mikor nyitok, és örömteli, hogy mától már neveket írhatok a határidőnaplómba. Megérkezett a hír, hogy nyithatok, s én már örömmel fogadom is a vendégeimet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában