közlekedésfejlesztés

2021.04.09. 14:10

Bővítik a Lajta utca és a 821-es főút győri csomópontját – jövő héten indul a munka

A munkálatok várhatóan augusztus közepén zárulnak.

kisalfold.hu

A szóban forgó csomópont közelében történet az elmúlt évek legjelentősebb csőtörése a kisalföldi megyeszékhelyen.

Fotó: Picasa

Marcalvárosban a Lajta utca – 821-es főút csomópont kapacitásbővítésének kivitelezési munkálatai jövő héten, április 14-én szerdán kezdődnek.

„A győri önkormányzat beruházásában a Lajta u. – 821. sz. főút meglévő jelzőlámpás csomópont átépítése, bővítése fog elkezdődni, melynek során a Lajta utca irányából dupla balra kanyarodó sávon lehet közlekedni a 83. sz. főút irányába, ezzel növelve a csomópont kapacitását és csökkentve a felállási hosszakat.

A beruházás során a 821. sz. főúton meglévő buszmegálló szabványöbölbe kerül, a járda és kerékpárút áthelyezése, illetve a közvilágítási hálózat átépítése válik szükségessé. Ahol a műszaki adottságok lehetővé teszik a víznyelők egységesen ún. vegyes beömlésű (alsó-oldalbeömlős) víznyelőkké kerülnek átalakításra. A tervezett beavatkozások miatt összesen 5 db fa kivágása szükséges, melyek pótlására a beruházás keretén belül sor kerül a helyszínen” – közölte Dr. Dézsi Csaba András, Győr polgármestere.

A beruházás a TOP-os projekt keretein belül valósul meg.

A kivitelezési munkák 2021. április 14-én indulnak és várhatóan idén augusztus közepén fejeződnek be. A munkálatok alatt félpályás sávlezárás bevezetése várható. A közlekedés folyamatosan biztosított lesz a felújítás alatt a gépjármű, a tömegközlekedés és kerékpáros forgalom számára egyaránt, de korlátozásokra folyamatosan számítani kell.

A szóban forgó csomópont közvetlen közelében történet az elmúlt évek legjelentősebb csőtörése a kisalföldi megyeszékhelyen a napokban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában