A győri diákok filmben verhetetlenek

2021.02.26. 20:26

Győri diákok diadalmaskodtak a Nagy Magyar Filmteszt országos vetélkedő budapesti döntőjén

A 19 ezer induló legjobbja egy Kazinczys diák lett, az ötödik és a hatodik helyet pedig két Baksa-gimnazista szerezte meg.

D. Pusztai Andrea

Prémus Karina és Gábriel Bálint (a képen balra) megragadta a lehetőséget, és készített egy közös a zsűri tagjaival.

Buza Gábor győri és a Kazinczy Ferenc Gimnázium diákja. Gábriel Bálint Bőnyből, Prémus Karina pedig Máriakálnokról járnak be a Baksa Kálmán Gimnáziumba. Illetve járnának, ha nem lenne online oktatás. De ha már így alakult, egy kicsit több időt töltöttek a képernyő előtt, megnéztek jó pár magyar filmet és beneveztek a DUE és a Nemzeti Filmintézet Nagy Magyar Fimtesztjére.

Prémus Karina és Gábriel Bálint.

Az első forduló online kérdéssorát 19 ezer 14–20 év közötti fiatal töltötte ki szerte az országban. A középdöntőbe ezren jutottak be, a pénteki fináléba pedig a legjobb tizenkettő mérhette össze a tudását. Győr-Moson-Sopron megyét hárman képviselték, és mind a hárman remekül versenyeztek.

Gábor megszerezte a fődíjat, amelyet maga választhatott ki: egy tengerparti nyaralás lett a jutalma. Bálint és Karina sem üres kézzel ült fel a vonatra, épp út közben értük el őket. Bár mindketten rutinos versenyzők, azt mondták, óriási élményt jelentett a döntő. A stúdió, a közvetítés, a lehetőség arra, hogy bekukkantsanak a kulisszák mögé. Megígérték, hogy minderről portálunknak is mesélnek majd.

A képen balra Buza Gábor az eredményhirdetésen.

A döntőt élőben lehetett végig izgulni, de vissza is nézhető a nagydiaktesztek.hu/filmteszt oldalon. A látványos és izgalmas színpadi kvízben nem csak egyszerű felelet-választós, hanem tippelős és villámkérdésekkel is meglepték a versenyzőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában