jó minőségű víz

2020.12.30. 11:56

Új vezeték – Tiszta víz Nyárligetnek

Évtizedes probléma végére tettek pontot Nyárligeten: a közigazgatásilag Sarródhoz tartozó településen végre elkészült az új vízvezeték, mellyel megérkezett a jó minőségű víz és a megfelelő víznyomás is.

kisalfold.hu

– A nyárligeti ivóvízzel negyven éve problémák voltak, amit már elődeim is próbáltak megoldani – mondta Papp Gyula polgármester. A településrészen a csapból folyó víz minősége kémiai és bakteriológiai összetevők szempontjából megfelelő volt az emberi fogyasztásra, a problémát az okozta, hogy a víz – főleg a meleg –, kellemetlen szagot árasztott, és sáros, rozsdás színe volt. A közelmúltban befejezett százhúszmillió forintos beruházás után a helyiek végre tiszta, szagtalan vizet engedhetnek a csapból.

A probléma a nagyobb fogyasztású háztartásokban kevesebb, a kisebb fogyasztásúakban több gondot okozott. – Lerakódások nyomai látszódtak a szanitereken, a bojlerekben és más háztartási gépeken – magyarázta Fejes Imre képviselő.

– Sajnos ez az elmúlt évtizedekben megkeserítette az emberek életét, sokan csak palackozott vizet fogyasztottak – tette hozzá Horváth Tamás képviselő.

– A környék kisebb településein, Nyárliget mellett Fertőújlakon és a Fertődhöz tartozó Tőzeggyármajorban önálló vízellátó rendszerek működnek, melyek fúrt kutakról üzemelnek – magyarázta Papp Gyula. A nyárligeti kutat a mostani beruházás után kiiktatták, az ivóvizet a falu a térségi vízellátó rendszerből kapja, mely a környék településeinek többségét is kiszolgálja. Az új vezetéket Sarródról, három-négy kilométer hosszan kellett átvezetni a településre.

Barcza Attila, Sopron és környéke országgyűlési képviselője elmondta, a beruházás kivitelezése júliusban kezdődött. A munkálatokat a Soproni Vízmű Zrt. saját forrásból, a víziközmű-rendszerek bérleti díjának terhére finanszírozta, illetve finanszírozza. A helyi lakosok köszönik a beruházást és nagyon örülnek, hogy végre tiszta víz folyik a csapból, amely iható és főzésre is alkalmas.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában