Soproni egyetemista tervezte

2020.12.15. 11:12

Új arculat született soproni népszavazás 100. évfordulójára

kisalfold.hu

Forrás: sopronmedia.hu

Jövőre lesz az 1921-es soproni népszavazás 100. évfordulója. A jeles alkalomból a Soproni Egyetem Alkalmazott Művészeti Intézetének tervezőgrafikus hallgatói egy különleges arculatot terveztek. A kiválasztott munkában a népszavazás mellett Sopron gazdag történelmi múltja is megjelenik. Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata 2021-et emlékévvé nyilvánította.

A nyertes arculat tervezője, Kovács Petra Bianka harmadéves tervezőgrafikus hallgató elmondta: a szimbólumok között megjelenik a Tűztorony, ami a leghűségesebb várost jelképezi, a templom ablaka, ami a hitre utal, és a díszruha, ami a legnagyobb magyart, Gróf Széchenyi Istvánt szimbolizálja. A szimbólumok között szerepel még a soproni borvidék és a magyar népművészet is.

A szimbólum különböző felületeken – például pólókon, kitűzőkön és zászlókon is – megjelenik majd a jövőben – hangsúlyozta Lenkei Balázs , a Soproni Egyetem Alkalmazott Művészeti Intézet igazgatója – írja a sopronmedia.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában