Presztízs-díj 2020

2020.12.03. 18:26

Folytatódott a Kisalföldi Presztízs díjak átadása – A Graboplasté az „Az év innovációs díja” – fotók, videó

A vírusveszély miatt ezúttal a díj megy el a címzetthez, így átadói a Graboplast Padlógyártó Zrt. győri üzemébe látogattak el.

Hécz Attila

Fotó: Csapó Balázs

Fotó: CSAPO BALAZS

Míg szerdán a győri Lamareda Étteremben az „Az év kisvállalkozása”, csütörtökön a Graboplast Padlógyártó Zrt. győri üzemében „Az év innovációs díja” talált gazdára. Az eseményen a díjátadók részéről megjelent Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő, Pintér-Péntek Imre, a Győr-Moson-Sopron megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke és Fábián György, a Kisalföldi Presztízs díj kuratóriumának titkára. A Graboplast Zrt.-t Jancsó Péter vezérigazgató, Herczig Péter üzletfejlesztési- és marketingigazgató és Mészáros Zoltán kutatási és fejlesztési igazgató képviselte.

A ceremónián Pintér-Péntek Imre, az iparkamara elnöke szólalt meg elsőként. Méltatta a nagymúltú Graboplast eddigi eredményeit, alkalmazkodó képességét a piac diktálta követelményekhez, és üdvözölte a díjat elnyerő „Grabo Silver Knight” („Ezüst Lovag”) technológia világsikerét.

Ezt követően Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő elmondta, hogy a száztizenöt éves múltra visszatekintő, ma 750 főt foglalkoztató vállalat mindenkor a térség és az ország zászlóshajójaként működött. Kiemelte a cég versenyképességét, bátorságát és innovációs törekvéseit.

Ezek után Jancsó Péter elnök-vezérigazgató „Az év innovációs díja” kategóriában átvette a Kisalföldi Presztízs díjat.

 

A vezérigazgató a kitüntető cím átvételekor elmondta, hogy a Graboplast sokat próbált, nemzetközileg elismert hazai vállalkozás. Kiemelte, hogy a vállalatcsoport győri, kecskeméti és tatabányai telephelyén, ma összesen négy gyárban folyik termelés. A ma méltán világhírű Graboplast bevételeinek több mint 90 százaléka az exportpiacokról származik, ezzel a magyar gazdaság erősítéséhez is hozzájárul. A vállalat mely nagyon sokat tesz azért, hogy ezekben a vészterhes időkben is megfeleljen a világ elvárásainak, a piaci igényeknek. Így különösen nagy hangsúlyt fektetnek, és évente több mint félmilliárd forintot fordítanak fejlesztésre.

A Grabo Silver Knight aktuálisabb, mint valaha

A Grabo Silver Knight igazi világszabadalomként az első önfertőtlenítő padlóburkoló, amely vegyszerek használata nélkül tünteti el a kórokozókat. A burkolóanyag piacon egyedülálló tulajdonsága kettős védelmi rendszerének köszönhető. Az immár Presztízs díjnyertes termékről Mészáros Zoltán kutatási és fejlesztési igazgatót kérdeztük.

- A Grabo Silver Knight néhány éves fejlesztésünk, amelyet sajnálatosan a vírushelyzet aktualizált igazán. Elsősorban kórházakban, egészségügyi létesítményekben és idősotthonokban nyert alkalmazást ez a többfajta padlóra átvihető nano-technológiás termékcsalád. A fotóaktív titándioxid/nano-ezüst technológia extra tulajdonsága, hogy szórt fényben aktivizálódik, és így lebontva a szerves szennyező anyagokat tisztítja a felületet, illetve a levegőt – mondta a Kisalföldi Presztízs-díjas Graboplast Zrt. szakembere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában