Ingyenes parkolás

2020.11.22. 17:15

Így lehet hétfőtől a győri parkolóházakat használni

Minden bérletesnek biztosítani kell az általuk bérlet helyeket. Azokkal szemben, akik ezt az intézkedést figyelmen kívül hagyják, a legszigorúbban kell fellépni.

kisalfold.hu

Forrás: Kisalföld archív

Mint a hogy mi is beszámoltunk róla, szombaton hozott döntésével, a kormány ingyenessé tette a parkolóházak éjszakai használatát.

A november 23-án hatályba lépő rendelet alapján lakott területen, kereskedelmi célú P+R, parkolóház, parkológarázs, zárt felszíni parkoló és nem zárt felszíni parkoló díjfizetés nélkül vehető igénybe az este 7-től reggel 7 óráig tartó idősávban. A létesítmény üzemeltetője köteles ebben az idősávban az ingyenes parkolást lehetővé tenni. Egy másik kormányhatározat szerint a költségvetési szervek, valamint az állami tulajdonú cégek közterületi parkolói bárki számára ingyenesen igénybe vehetők lesznek este 7 és reggel 7 óra között.

https://www.kisalfold.hu/orszag-vilag/a-kormany-ingyenesse-tette-a-parkolohazak-ejszakai-hasznalatat-10420199/?fbclid=IwAR1Z2zs-zUqJ5fOgGA0bocJLsxWnE5l2s_LfXTpUNVCcmLBLUl-7iuMj-10

A 255. számú Magyar Közlönyben megjelentekkel kapcsolatban, Dézsi Csaba András, Győr polgármestere az alábbi közleményt adta ki:

„Győrben egy mélygarázst és öt parkolóházat érint a Korm. határozat, amely parkolóházak közül a Dr. Petz Lajos Parkolóház közterületi parkolónak minősül. Ezen létesítményekben a bérlettel rendelkező használók számára kötelességünk a parkolás mindenkori biztosítása. Ennek megfelelően – a káosz elkerülése céljából – a következő kéréseket tolmácsolom a Győr – Szol Zrt. vezetőségének:

1. Minden bérletesnek biztosítsák az általuk bérlet helyeket. Azokkal szemben, akik ezt az intézkedést figyelmen kívül hagyják, haladéktalanul járjanak el a legszigorúbb intézkedésekkel.

2. Mindenki számára biztosítsák a 1839/2020 (XI. 21.) Korm. határozatban rögzített feltételek szerint a bérelt parkolószám feletti helyeken az ingyenes parkolás lehetőségét.

Ennek megfelelően, a Győr-Szol által üzemeltetett parkolóhelyen a következő rendelkezések érvényesek 2020. november 23. 00.00 órától.

  • A Dunakapu téri mélygarázsban a bérletesek számára kijelölt fix parkolóhelyek vannak, kártyaszámuk a falon látható. Ezért ezeket kötelező az ingyenesen parkolni szándékozók által szabadon hagyni.
  • Jókai úti parkolóház: a térfelszín alatti szintjei fix helyekkel rendelkező bérleteseknek vannak fenntartva. A fix hellyel nem rendelkező bérletesek részére a földszinten és attól felfelé parkolótömbök kerülnek kialakításra.
  • Révai úti parkolóház: A fix hellyel rendelkező bérletesek számára a ház területén megjelölt helyek találhatóak. A fix hellyel nem rendelkező parkolni szándékozók részére szintén kialakítjuk a helyeket.
  • Árpád parkolóház: a térfelszín alatti szinteken kizárólag fix parkoló bérlettel rendelkező bérletesek állhatnak meg.
  • Vásárcsarnok melletti parkolóház: a bérlettel rendelkező ügyfelek részére parkolótömböt jelölünk ki.
  • A Tarcsay piac parkoló területét este 7 és reggel 7 óra között a következő napokon megnyitjuk: hétfő, szerda, csütörtök, szombat és vasárnap

  • Kedden és pénteken, tekintettel arra, hogy a piacot zavarná, a parkolót zárva tartjuk.

  • A Győri Nemzeti Színház melletti, Schweidel utca felőli parkolót megnyitottuk.
  • A Rába Quelle fürdő melletti Győr – Szol Zrt. üzemeltetésében lévő közterületi parkoló szabadon használható ingyenesen a nap 24 órájában.
  • Adyváros: a Dr. Petz parkolóház a fentiek szerint nyitva van, a Szauter út melletti, volt szovjet laktanya és a Győr Plaza mögött lévő parkolóterület ingyenesen áll rendelkezésre.
  • A Városháza mögötti parkoló minden nap este 7 és reggel 7 óra között nyitva van.
  • Ezen rendelkezések a vonatkozó Kormányrendeletek hatályának fennállása alatt érvényesek.

    Kérem, hogy amennyiben valaki autóvásárláson töri a fejét, vegye figyelembe azt is, hogy autóját hol fogja tárolni, ha éppen nem használja, mivel ”nem jár„ minden autó mellé parkoló.

    Hétfőn írásban kérem fel a Széchenyi István Egyetem vezetőségét és a Leier parkolóház tulajdonosát, hogy a tulajdonában és kezelésében lévő felszíni és parkolóházi szabad parkolófelületeket nyissák meg a lakosság számára.

    Dr. Dézsi Csaba András

    polgármester”

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában