1,5 milliárd forintos keret

2020.10.20. 13:21

Figyelem! Parkolókat aszfaltoznak Sopronban szerdán és csütörtökön – galéria a felújított Winkler utcáról

Tovább folytatódik az utak és a járdák felújítása Sopronban, emellett a parkolók számát is bővítik városszerte.

kisalfold.hu

Farkas Ciprián polgármester és Simon István alpolgármester a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a polgárok kérésének megfelelően a városvezetés továbbra is nagy hangsúlyt fektet a soproni utak és járdák felújítására, valamint a parkolóhelyek bővítésére, ezzel is növelve a polgárok komfortérzetét. A felújítások lépésről lépésre haladnak, először a főutak, a gyűjtő utak, majd a mellékutak kerülnek sorra.

Megújult, sajátos vonalvezetésű út a a Lövérekben

Ötszáz méteres útszakasz újult meg a Lövérekben, a Winkler utcában, amely az önkormányzat másfél milliárd forintos út-, járda- és parkolóépítési programja részeként valósult meg.

– Város szerte zajlik a közlekedési infrastruktúra fejlesztése. Az elmúlt időszakban hetente kezdtük meg Sopron valamely pontján az úthálózat felújítását, illetve adtuk át a már megújult szakaszt. A Lövérekben található sajátos vonalvezetésű Winkler utcát teljes hosszában sikerült korszerűsíteni – mondta dr. Farkas Ciprián polgármester, aki hozzá tette, hogy a város ezen részén is több fejlesztés zajlik. A Kitaibel Pál utcában 250 méteren újították fel a járdát, a Sarudi utcát pedig felületzárásos technológiával portalanítják. Továbbá a Jereván lakótelepen, az Ibolya úti lakóövezetben és a Király Jenő utcában is folytatódnak a munkálatok.

Parkolókat aszfaltoznak

Hírt kaptunk arról is, hogy a Sopron, Király Jenő utca Deák tér – Gyóni Géza utca közötti szakaszát a múlt pénteki esős nap helyett a héten szerdán, a házak közötti parkolókat pedig csütörtökön aszfaltozzuk.

„Kérjük a Lakosságot, hogy a munkálatok miatt reggel 7 órától várhatóan 17 óráig gépjárműveikkel ne parkoljanak ezeken a területeken, hogy a munkavégzés akadálytalanul haladhasson. Ezúton is köszönjük a lakosság szíves türelmét és megértését!” – olvasható a Strabag közleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában