Ünnepek

2020.04.10. 12:44

Több ezer húsvéti édességet osztottak ki pénteken Győrben

Az édességből jutott a mentőszolgálat, valamint a katasztrófavédelem munkatársainak és a kórházi dolgozóknak is.

Több ezer húsvéti édességet osztott ki városszerte a tegnapi nap folyamán a Csoki Nyugat Kft., valamint Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata a közelgő ünnep alkalmából. Az édességből jutott a mentőszolgálat, valamint a katasztrófavédelem munkatársainak, a Xantus János Állatkert gondozóinak, az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézménynek és az idősotthonok lakóinak, a Petz Aladár Megyei Oktató Kórháznak, valamint győri családoknak is. A csokoládékat Szeles Szabolcs, Győr Megyei Jogú Város alpolgármestere adta át.

Dr. Dézsi Csaba András polgármester úgy fogalmazott, „A kereszténység legnagyobb ünnepét idén rendhagyó körülmények között éljük át, bizonyos, hogy erre a húsvétra mindig emlékezni fogunk. Nem könnyű most a nagyszüleiket hiányoló gyermekeknek, az otthon helyt álló szülőknek, de különösen azoknak, akik a járvány miatt kénytelenek magányosan ünnepelni. Az önkormányzat apró figyelmességgel igyekszik egy kicsit szebbé tenni az idei húsvétot.”

„Az ünnep arról szól, hogy a hétköznapokból kiszakadva megálljunk, húsvétkor pedig Jézus áldozatára emlékezzünk. Most nekünk is áldozatot kell hoznunk azzal, hogy szűk körben ünneplünk, magunkért, családunkért, sőt, az egész emberiségért. Bízom benne, hogy ebben a tudatban mindannyiunk ünnepe örömtelibb lesz. Áldott húsvétot kívánok!„ – tette hozzá a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában