Kiserdő utcai Lajta-híd

2020.04.15. 14:57

Forgalomkorlátozás lesz hídépítés miatt Mosonmagyaróváron

Csütörtöktől megváltozik a Kiserdő utcánál levő Lajta-híd forgalmi rendje: a régi oldalt lezárják, az új sávon közlekedhetünk, s kerékpáros- és gyalogossáv is nyílik. A hatszázmillió forintos beruházás augusztusra készül el.

Mészely Réka

Az 5,3 méteres hidat 14 méteresre bővítik, és külön kerékpáros-és gyalogossáv is nyílik.

A Kiserdő utcánál levő Lajta-híd forgalmi rendje csütörtök délelőttől megváltozik: az új sávra terelődik a forgalom, míg a régi hídoldalt lezárják. Ezzel egyidejűleg megnyílik az új oldalon kiépített kerékpáros- és gyalogossáv, ami által biztonságosabbá válik a közlekedés.

Régóta váratott már magára a Kiserdő utcai Lajta-híd kétsávossá való bővítése. Árvay István polgármester tájékoztatása szerint a 600 millió forintos költségvetésű fejlesztéssel a kivitelezőnek augusztusra kell végeznie. A fejlesztés azért vált szükségessé, mert egyre nagyobb a forgalom a városban, s a hídon való közlekedés – főként kerékpárral és gyalogosan – balesetveszélyessé vált.

Az 5,3 méteres hidat 14 méteresre bővítik, és külön kerékpáros-és gyalogossáv is nyílik.

A híd eredeti szélessége 5,3 méter. A bővítést követően az új keresztmetszet kétszer négyméteres pályaszélességgel vezeti majd át a közúti forgalmat. A forgalmi sávok haladási irány szerinti jobb oldalán alakították ki az egy méter széles kerékpárutat, így a teljes hídszélesség 14 méteres lesz. A híd két végén a csatlakozóutakat is kiszélesítik a hídon való átvezetésért. A híd közvilágítását is elkészítik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában