A hálózatfejlesztések nagy részét halasztja az E.ON

2020.04.07. 06:39

A Győr-Moson-Sopron megyei városokban 75 tervezett áramszünetre kell figyelni nyár elejéig – mutatjuk a listát 

Több Olvasónk felvetette, hogy az elkövetkező hetekben, hónapokban kell számítani hosszabb áramszünetekre a hálózat karbantartása miatt Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom megyében? A felvetés jogos, a járvány idején minden család hűtője megtelt élelmiszerekkel. Megkérdeztük a szolgáltatót.

Szeghalmi Balázs

Forrás: Csapó Balázs

Fotó: CSAPO BALAZS

Értesítés

„Egyesével vizsgáltuk felül a korábban tervezett hálózati beavatkozásokat az elmúlt napokban. Az ügyfelek a vállalat weboldalán tájékozódhatnak az őket érintő munkákról, a lemondásokról. Erről e-mail vagy sms formájában értesítést is igényelhetnek” – kezdte Varga Ivett.

Kivételek

„Törekedtünk rá, hogy minél kevesebb, csak feltétlenül szükséges munkákat végezzünk most. Tisztában vagyunk vele, hogy sokan vannak otthon a járvány idején. Ugyanakkor éppen emiatt kiemelten fontos, hogy az áramellátás biztonságát garantáljuk.

Így egyedileg ellenőriztük, hogy ellátásbiztonsági szempontból jelent-e kockázatot a halasztás, illetve a tervezett üzemszünet kiket érintene hátrányosan. Például hatással lenne-e gyógyszertár vagy élelmiszerbolt működésére” – folytatta az E.ON Hungária Zrt. regionális kommunikációs szakreferense.

Többnyire 4-5 órás szünetek

A szolgáltató honlapján térkép érhető el, ahol az el nem halasztott munkák miatt bekövetkezett áramszüneteket nyomon követhetjük konkrét címekkel, dátumokkal. A Kisalföld munkatársa az összes Győr-Moson-Sopron megyei város és négy Komárom-Esztergom megyei nagyobb település esetében ellenőrizte az adatokat. Győrben 13, Sopronban 4, Mosonmagyaróváron 20 áramszünettel kell számolni május végéig.

A térképen a mosonmagyaróvári helyszínek. Forrás: E.ON

A legtöbb halaszthatatlan áramszünet nem a három nagyvárosban, hanem Fertődön (24) lesz. Kapuváron 7, Csornán 2, Jánossomorján 4, Fertőszentmiklóson 1 alkalom szükséges a hálózatot karbantartaniuk a szakembereknek. Ettől Téten, Pannonhalmán, Lébényben és Beleden nem kell tartani nyár elejéig. Tatán, Kisbéren, Bábolnán szintén lefújták a korszerűsítéseket, míg Komáromban három „irányított” áramkimaradás lesz.

Az áramszünetek átlagosan 4-5 órán át tartanak – a leghosszabb idő, amivel találkoztunk, nyolc óra –, vagyis az áramhiányt bírniuk kell a hűtőknek extrém meleg tavaszi időben is.

Gyors visszakapcsolás

„Ahol végrehajtjuk a tervezett munkálatokat az elkövetkező hetekben, kiemelten figyelünk arra, hogy munkatársaink a lehető leggyorsabban végezzenek és minél gyorsabban visszakapcsolják az áramot” – zárta Varga Ivett.

Abban az átlagosan 4-5 órában, ameddig az E.ON szakemberei dolgoznak a hálózat karbantartásán, jó megoldás az élelmiszerek hűtése jégakkuval. Ha életbe lép az áramszünet, a hűtőt a lehető legkevesebbszer nyissák ki. Fotóillusztráció: Csapó Balázs

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában