Rendet tettek

2020.02.13. 12:26

Újra van világítás a mosonmagyaróvári vasúti aluljáróban

Több mint két hónapig nem volt világítás az egyik mosonmagyaróvári vasúti aluljáróban, ahol nap mint nap közlekednek a közeli üzemekben dolgozók.

kisalfold.hu

Fotó: tudósító

„Mosonmagyaróváron, egy közeli gyárban dolgozom kilencedik éve. A vasúti aluljárón keresztül közlekedem biciklivel hétfőtől péntekig és nagyothalló vagyok. Munkatársaim közül vannak gyengénlátók, vakok, hallássérültek is. Több mint két hónapja nem volt takarítva és csak kettő lámpa világít. Így balesetveszélyes, félelmetes reggel és este az aluljáróban mászkálni egyedül” – hívta fel a figyelmünket mosonmagyaróvári olvasónk, aki szerint nagy esőben a víz is állni szokott a közlekedőben.

Megkerestük a vasúttársaságot. A MÁV Zrt. kommunikációs igazgatósága közölte: „A városrészeket összekötő aluljáró vasúti peronra nem vezet, de a MÁV vagyonkezelésében és üzemeltetésében van. Az önkormányzattal 1992-ben kötött megállapodás alapján a világítás javításáról, cseréjéről az önkormányzatnak kell gondoskodni. A világítást nem a vasúttársaság hálózatáról látják el árammal.”

Újra van világítás a vasúti aluljáróban. Fotó: Tudósító

– Nem tudunk a fenti megállapodásról. Ugyanakkor munkatársaim kedden kimentek a helyszínre és kicserélték az égőket, így újból van ott világítás – hangsúlyozta érdeklődésünkre Kosár Tibor, a Városüzemeltető és Fenntartó Kft. ügyvezetője. Hozzátette: – Kérjük a lakosságot és az arra közlekedőket, hogy az aluljáró tisztaságára figyeljenek. Amennyiben azt tapasztalják, hogy nincs világítás vagy vízben áll a közlekedő, jelezzék felénk.

„Ma nagyon jó látni a tisztaságot és a közvilágítást az aluljáróban” – válaszolta a javítás után olvasónk.

A Kisalföldben többször is foglalkoztunk már az aluljáróval. Írtunk arról, hogy az minden nagyobb eső után vízben úszik. Az arra dolgozók vagy átgázolnak a vízben, vagy a sínek között bukdácsolnak át a túloldalra. 2007 végén az aluljárót a MÁV Zrt. lefedte, az átemelőszivattyút pótolta. Azóta – hiába vásároltak újat helyette – többször is lába kelt az eszköznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában