ösztöndíj

2020.02.05. 13:32

Mesterszakos hallgatót támogat a népfőiskola

Ünnepélyes keretek között osztották ki az agyagosszergényi Közi Horváth József Népfőiskola 2020-as ösztöndíját a művelődési házban.

Gosztonyi Miklós

Fotó: Köpcsényi Kinga

Szalai Viktor, a népfőiskola alapítója emlékeztette hallgatóságát arra, hogy a falu neves szülötte, Közi Horváth József (1903–1988) teológiai doktor papi hivatása, közéleti tevékenysége, országgyűlési képviselősége és az Actio Catholica magyarországi szervezete első főtitkárának egész élete a krisztusi igék s az emberi méltóság megőrzése mellett tett hitet a legvészesebb időkben is. Vállalva a népfőiskola névadója szellemi örökségének ápolását, hirdették meg immár nyolcadik alkalommal az ösztöndíjpályázatot, amelyre helyi születésű középiskolások és felsőfokú oktatási intézmények diákjai jelentkezhettek. A pályázati adatlaphoz ezúttal „Így látom napjaink kereszténydemokráciáját Európában és Magyarországon” címmel kellett benyújtani egy esszét, valamint az elbírálásnál szerepet játszott a népfőiskola életében való aktivitás is.

Az oklevelet Póczáné Németh Aloisia, a népfőiskola elnöke és Szalai Viktor
(balra) nyújtotta át Káldy Mártonnak.

A 2020-as ösztöndíjra hárman pályáztak. A Közi Horváth József Népfőiskola és a Barankovics Alapítvány összesen százezer forintos ösztöndíját Káldy Márton nyerte el, aki a Corvinus Egyetem kommunikációs és médiatanulmányok mesterszakos hallgatója. Érdeklődésünkre elmondta, tanulmányai mellett egy online kulturális szerkesztőségben dolgozik Budapesten, míg Agyagosszergényben a rendezvényszervezésből és a programok megörökítéséből veszi ki a részét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában