Bűnügy

2020.02.04. 19:12

Hamis aláírásokkal indult két megyei jelölt az országgyűlési választásokon

Választás rendje elleni bűntett miatt emeltek ellenük vádat.

Forrás: Ügyészség

A Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség két vádiratot nyújtott be két férfival szemben, akik hamis aláírásokat tartalmazó ajánlóívekkel indultak a 2018-as országgyűlési választásokon.

A vádirati tényállások alapján a vádlottak Győr-Moson-Sopron megye egyik választókerületében kívántak képviselőjelöltként elindulni. A jelöltséghez ötszáz ajánlást volt szükséges összegyűjteni. A vádlottak ezt meghaladó számban adtak le ajánlásokat, ezért őket a választási bizottság képviselőjelöltként nyilvántartásba vette.

A leadott ajánlások között azonban hamis ajánlások is voltak, azok nem a névtulajdonostól származtak, azokat ismeretlen személy az ajánlóívekre ráhamisította. A hamis aláírások nélkül a vádlottak nem rendelkeztek volna a szükséges ötszáz ajánlással.

A 2018-as országgyűlési választásokon a vádlottak a szavazatok 1 %-át sem szerezték meg.

Az ügyészség mindkét terhelttel szemben választás rendje elleni bűntett miatt emelt vádat, és velük szemben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában