Városrehabilitáció

2020.01.14. 15:22

Lakóépületek újultak meg Újvárosban

Felújították a közös használatú helyiségeket, a lépcsőházakat, a tetőszerkezeteket, kicserélték a nyílászárókat, megújult a homlokzat.

Barki Andrea

Fotó: Nagy Gábor

Újváros rehabilitációját az önkormányzat 2013-ban kezdte el uniós támogatás és önkormányzati források felhasználásával, azért, hogy lendületet adjon a városrész fejlődésének. Azóta többek között hat önkormányzati épület teljes rehabilitációját végezték el, ezzel párhuzamosan megújították a közterületeket, a Bercsényi ligetet, az utakat, pihenő –és KRESZ-parkot építettek, labdarúgó és kosárlabdapálya készült. Felújították a Kossuth Lajos utca útburkolatát, a szobor környékét.

A házban élők emléklapot vehettek át a felújítás emlékére. Fotó: Nagy Gábor

A városrehabilitáció második szakaszának részeként 2018-ban elkészült a Kossuth Lajos utca 31. számú épület homlokzatának szigetelése, felújítása, és most ismét két újabb ház szépült meg. A Bercsényi liget 35. kétszázharminckettő millió, a 41. számú épület hatvan millió forintból újult meg. Felújították a közös használatú helyiségeket, a lépcsőházakat, a tetőszerkezeteket, kicserélték a nyílászárókat, megújult a homlokzat.

Fekete Dávid alpolgármester az elkészült épületek ünnepélyes átadóján emlékeztetett rá, hogy az elmúlt egy évtizedben annyi változás történt ebben a városrészben a városrehabilitációnak köszönhetően, hogy akik régebben jártak itt, talán már rá sem ismernek erre a területre. – Ha a jövőbe tekintünk akkor azt látjuk, hogy a felújítás folytatódik, a Kossuth utca 36. számú házat is felújítjuk. A szociális városrehabilitáció és a városrészt közvetetten érintő önkormányzati fejlesztések hatására – Jedlik híd, Olimpiai Sport Park, Radnóti utca felújítás és kikötés az 1-es útra- jól látható, hogy Újváros fejlődése elindult, megjelentek a magánbefektetők is – mondta.

Dr. Dézsi Csaba András képviselő örömének adott hangot, amiért a városrészen nagyon komoly beruházások történtek, aminek hatására fejlődésnek indult, és egy jól élhető városrész lett itt. – Az a dolgunk, hogy tovább építsük ezt a területet, és úgy adjuk át utódainknak, hogy ők is abban a „győrinek lenni jó” érzésben élhessék az életüket, mint ami mindig jellemző volt az itteniekre – mondta a képviselő.

A házban élők emléklapot vehettek át a felújítás emlékére, majd kérdéseket tettek fel a városvezetőknek és elmondták véleményüket is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában