Helyi közélet

2019.11.18. 18:02

Díjazták a szociális munka élenjáróit – Fotók

Az Év Önkéntes Segítője Díj jutalmazottja dr. Sütő Teréz mindent megtesz azért, hogy az időskor ne az élet vége, hanem annak koronája legyen – hangzott el az önkormányzat szociális munka napja alkalmából rendezett ünnepségen.

Munkatársunktól

Forrás: Kisalföld

Fotó: Magasi Dávid

– A szociális munka napján ráirányítjuk a figyelmet azokra a szakemberekre, akik az év minden napján gondozzák és támogatják a nehézségekkel küzdő, segítségre szoruló honfitársainkat – mondta köszöntőjében Csiszár Szabolcs alpolgármester a Liszt-központban rendezett ünnepségen. – A szociális szférában tevékenykedők nevelnek, erősítenek, bátorítanak, példát mutatnak, így adnak esélyt mások boldogulására. A soproni önkormányzat együttműködik az állami és az egyházi intézményekkel feladataik ellátásában, a kormány pedig növekvő bérrel ismeri el azt a munkát, amelyet a szociális, a gyermekjóléti és a gyermekvédelmi szolgálatokban dolgozó munkatársak magas szakmai színvonalon végeznek. Ők fáradhatatlan munkásai annak, hogy a magyar társadalom összetartó, szolidáris közösség legyen. Ma nekik mondunk őszinte köszönetet – hangoztatta az alpolgármester.

 

 

Ezt követően elismeréseket nyújtott át Csiszár Szabolcs és Péli Nikoletta, az önkormányzat Népjóléti Bizottságának elnöke. Az Év Önkéntes Segítője Díj jutalmazottja dr. Sütő Teréz, az Idősek Európai Háza Alapítvány kuratóriumi elnöke, aki több mint negyven évet dolgozott Sopron és környéke szociális és egészségügyi ellátásának szervezésében, irányításában. Vallja: „Mindent megtesz azért, hogy az időskor ne az élet vége, hanem annak koronája legyen.„

A Soproni Bölcsődék részéről Gyűrű L. Zoltánné, Berkiné Lőrincz Márta, Károlyi Ferencné részesült elismerésben. A Család és Gyermekjóléti Szolgálattól Bácser Béláné családsegítő, a gyermekjóléti központtól Bertalan Éva tanácsadó; a gyermekek átmeneti otthonától Erdősi Andrea gyermekfelügyelő vehetett át oklevelet és virágot. Díjazták Hackenbergerné Bertalan Szilvia munkaerő-gazdálkodási koordinátort, Sámson Lilla szakmai koordinátort, Szentesi Henrietta esetmenedzsert. A Soproni Szociális Intézmény egységeiben végzett kiváló munkájáért Fábián Henrietta, Mórocz Katalin, Kisné Boda Katalin, Hajdú Ágnes, Dömötör Bernadett, Buti Edit, Baptsánné Szarka Anikó, Virágh Natália Anna és Németh Zoltán (Szent Benedek Idősek Háza) vehetett át kitüntetést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában