Viharos szél tombolt a Rábaközben

2024.04.10. 16:19

Több tonna dőlt el - Üres büféépületre zuhant két nagy fatörzs Csornán - videó, fotók

Két hatalmas nyárfát döntött ki a viharos erejű szél Csornán, a Vilmos parkban, az egykori KRESZ-parkban, a Toldi utcában szerdán.

Kisalföld.hu

Szerencsére senki sem sérült Csornán, miután kidőlt a két hatalmas fa.

  • Az egyik fa az ott lévő büféépületre zuhant.
  • A büfé nem üzemel, ami ebben a helyzetben szerencsének mondható, senkit nem veszélyeztetett a törzs. 
  • A nagy szélben senki nem tartózkodott a parkban sem, így nem történt tragédia.

A területen egykor kerékpáros- és autós tanulópálya volt. Az önkormányzat fejlesztette a területet: játszóteret építettek, tanösvényt a parkban, felújították a nyilvános illemhelyet, bringapályát alakítottak ki és egy pályázat keretében a büfét is megépítették.

A katasztrófavédelmi igazgatóság most elhárította a veszélyhelyzetet, a fát eltávolították az épületről. A faanyag elszállítása az önkormányzat feladta lesz.

A Vilmos parkban szombaton egyébként kerékpáros napot tartottak volna többek között ügyességi versenyekkel, Kempf Zozó és csapata BMX-es bemutatójával. A szerdai fakidőlés miatt azonban a városvezetés úgy döntött, hogy másik helyszínen tartja meg a rendezvényt. Az érdeklődőket a piactéren várják szombaton. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában