Sok dolguk volt a tűzoltóknak

2024.04.05. 07:20

A húsvéti hosszúhétvégén 5 helyen jeleztek az érzékelők Győr-Moson-Sopronban

A húsvéti hosszú hétvégén Győr-Moson-Sopronban több helyen jeleztek a szén-monoxid-érzékelők.

Kisalföld.hu

Illusztráció -

Forrás: Shutterstock

Március 28-án, csütörtökön este Lébénybe, a Szabadság utcába riasztották a tűzoltókat. A családi házban egy gázkazán működött, amikor ketten rosszul lettek, ezért tárcsázták a 112-es segélyhívó számot. A lébényi hivatásos tűzoltók és a gázszolgáltató szakembere is magas szén-monoxid értéket mértek az ingatlanban. A lakásban öten voltak, mindenkit kórházba szállítottak a mentősök további vizsgálatokra.

Március 29-én Győrben, a Klapka György utcában egy társasházi lakásban jelzett a szén-monoxid-érzékelő, ahol a fürdőszobában egy kombi gázkazán üzemelt. A város hivatásos tűzoltói és a gázszolgáltató szakembere egyaránt kimutatták a mérgező gázt.

Szintén március 29-én, Nagypénteken, Győrben, a Szent Imre úton szólalt meg az érzékelő, ahol egy gázkazán üzemelt. A győri hivatásos tűzoltók rekonstruálták a helyszínt és a gázszolgáltató szakemberével egyetemben igazolták a szén-monoxid jelenlétét.

Március 30-án éjfélkor jelzett a szén-monoxid-érzékelő Mosonmagyaróváron, egy Szent István király úti lakásban, ahol a tűzhelyen éppen levest főztek. A város hivatásos tűzoltói és a gázszolgáltató szakembere is kimutatta a mérgező gázt.

Húsvét vasárnap, március 31-én Abdára, a Bécsi utcába riasztották a győri hivatásos tűzoltókat az érzékelő jelzése miatt. A ház fürdőszobájában egy gázkazán üzemelt. A tűzoltók a helyszín rekonstruálását követően a gázszolgáltató szakemberével közösen igazolták a szén-monoxid jelenlétét a lakás légterében.

A lébényi eset kivételével az érzékelők időben figyelmeztettek a veszélyre, így ahol jelzett a készülék nem történt sérülés - írta honlapján a katasztrófavédelem.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában