Jogerős ítélet

2024.03.08. 12:55

Pénzbírság lett a vége - Visszapillantókat tört a részeg sofőr jogosítvány nélkül

Ittas állapotban vezette gépkocsiját Lábatlanon egy férfi tavaly februárban, emiatt emelt vádat ellene az Esztergomi Járási Ügyészség. A bíróság végül 330.000 forint pénzbüntetést szabott ki, valamint 1 év 6 hónapra eltiltotta a közúti járművezetéstől.

Kisalföld.hu

A sofőr az Öreghegyi út egyenes útszakaszán ittassága miatt nem jobbra tartva közlekedett, hanem áttért a menetiránnyal ellenkező sávba. A kocsija bal külső visszapillantó tükrével nekiütközött a szemből érkező személygépkocsinak. Folytatva útját, a következő autóban is nekiment, a második ütéstől már letörött a vádlott visszapillantó tükre. Az ittas sofőr mellett közben utazott egy másik személy is, aki végignézte a veszélyes manővereket. Az elkövetőt az első vétlen sofőr tartotta fel.

 

A nyomozás során kiderült, hogy a férfinak még vezetői engedélye sincs, így az ittassága mellett még egy másik szabálysértésben is eljárás indult ellene.

Az ügyészség indítványára a tárgyalást mellőzték az Esztergomi Járásbíróságon, az ítélet jogerős.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában