Vádemelés

2024.03.19. 10:55

Újabb börtönévek várhatnak a férfira - Zaklatta és fenyegette a Győr közeli őrs parancsnokát és családját

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy 46 éves férfi ellen, aki korábbi rendőrségi ügye miatt zaklatta a városi rendőrség vezetőjét.

Kisalföld.hu

Illusztráció -

Forrás: Shutterstock

Fotó: Jaromir Chalabala

A vádirat szerint a férfi egy Győr környéki kisvárosban élt. A rendőrség nyomozást folytatott ellene 2022-ben, aminek eredménye az lett, hogy vádat emelt ellene az ügyészség, majd a bíróság el is ítélte.

Az elkövető ebbe nem tudott belenyugodni, és tavaly nyáron egy üzenetküldő alkalmazáson kezdte el zaklatni a kisváros rendőrségének parancsnokát. A korábbi ügy miatt korruptnak nevezte, szidalmazta és bosszúállással fenyegette meg. Ebben az időszakban negyven ilyen tartalmú üzenet küldött az őrsparancsnoknak.

A rendőrség vezetője végül felejelentést tett, és a férfit tavaly novemberben gyanúsítottként hallgatták ki zaklatás vétsége miatt. Az elkövető a kihallgatás napján ismét telefont ragadott, és most már azzal is fenyegetőzött, hogy a rendőr gyermekit fogja baj érni az ügyek miatt.

A férfi ellen az ügyészség minősített zaklatás miatt emelt vádat, a halmazati szabályok alapján négy és fél év szabadságvesztés is kiszabható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában