Száguldás Burgenlandban közel a magyar határhoz

2024.03.06. 07:07

Új KRESZ-szabályok Ausztriában - 140-nel repesztett a sofőr, ám mégis megtarthatja a jogosítványát

Mint ismert, márciustól már akár az autója is bánhatja a száguldozást a sofőröknek, de egy stájer autós, most még úgy tűnik, hogy pont megússza az elkobzást. Vasárnap a magyar-osztrák határhoz közeli Jabing/Vasjobbágyi településen 140-el kapta el a traffipax, ami pont 10 km/órával kevesebb, mint a határa az azonnali lefoglalásnak.

Kisalföld.hu

Fotóillusztráció: Kisalföld-archívum

70 km/órával haladta meg a megengedett sebességet az a járművezető, akit az Oberwart/felsőőri autópálya-rendőrség vasárnap Jabing/Vasjobbágyi településen igazoltatott: a stájer sofőr az adott szakaszon megengedett 70 km/óra helyett 140 km/h-val haladt a B63-as úton - adta hírül Volksgruppen.orf.at magyar nyelvű oldala.

A Hartberg/Fürstenfeld térségből származó sofőr 14.15 óra körül száguldozott bele a rendőrök sebességmérőjébe, akik ezután feljelentették az illetékes járási hatóságnál.

Mivel a száguldozó autós „csak“ 70 km/órával haladt gyorsabban a megengedett sebességnél, valószínűleg a közlekedési szabályok márciusban életbe lépett módosítása ellenére is megtarthatja járművét. Ugyanis abban az esetben foglalják le, illetve kobozzák el az érintettek autóját, ha a megengedett sebességhatárt városi területen 80 km/órával, városon kívül pedig 90 km/órával lépik túl.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában