Közlekedés odafigyeléssel

2024.03.27. 15:00

Tavaszi bevetésen a soproni iskolarendőrök

A tavasz beköszöntével az iskolák környékén egyre több a roller és a kerékpár, a tanulók nap mint nap használja ezeket a járműveket. A Soproni Rendőrkapitányság iskolarendőrei az alsós korosztályt a közlekedési jelzésekkel és a kerékpár kötelező felszerelésével, míg a felső tagozatosokat a gyalogos és kerékpáros balesetek elemzésén keresztül a balesetmentes közlekedéshez szükséges információkkal ismertették meg.

Kisalföld.hu

Az iskolarendőrök a következő hetekben a térség valamennyi iskoláját felkeresik felvilágosító előadásukkal.

A kópházi Nakovich Mihály Általános Iskola tanulói nagy tapssal köszönték meg azt a színvonalas előadást, melyet Varga Szabolcs főtörzszászlós, a Soproni Rendőrkapitányság iskolarendőre tartott a gyermekeknek az elmúlt héten. Varga Klára rendőr főtörzszászlós a soproni Gárdonyi Géza Általános Iskola elsőseinek tartott szintén izgalmas előadást. A tanulók a forgalomirányítási tudnivalók mellett közlekedési verseket is hallhattak a jelzőtáblákról.

A következő hetekben a Soproni Rendőrkapitányság illetékességi területén található valamennyi általános iskolába el fognak jutni a kapitányság rendőrei.  Előadásaikat a Bűnügyi Osztály megelőzéssel foglalkozó szakemberei is színesítik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában