Bűncselekmények

2024.02.24. 09:47

Komáromi ítélet - Nem vált be a mobilos trükk

Pénzmosás bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Komáromi Járási Ügyészség. Ez alapján a Komáromi Járásbíróság elsőfokú ítéletet hozott egy férfival és egy nővel szemben.

Kisalföld.hu

A férfit a telefon eltulajdonítása miatt 160 óra közmunkára, a nőt az eltulajdonított telefon megvásárlása miatt pénzmosás bűntettével 500.000 forintos bírsággal súlytotta.

Az elsőfokú ítéletet az elkövetők tudomásul vették, az ügyész három nap gondolkodási időt kért. A vádirat szerint a sértett 2022. június 13-án - miközben épp hazafelé tartott a komáromi presszóból - elejtette a 85.000 forint értékű telefonját a benne lévő SIM-kártyával. A készüléken még rajta volt a tok és a védőfólia is. Az elkövetők egyike észrevette és magához vette, majd elhatározta, hogy ellopja. A két férfi korábbról ismerték egymást, így lehetősége lett volna a vádlottnak a telefont visszaadni.

Az elkövető még aznap elvitte a telefont egyik nőismerőséhez Komáromba és felajánlotta neki, hogy megveheti tőle a készüléket. Hozzátette, hogy a mobilt nemrég találta, de úgy sem fogja senki keresni. A nő 35.000-ért megvette a telefont, majd a nyomozó hatóság tőle foglalta le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában