A net sötét oldala

2024.02.22. 18:35

Kibernyomozók adtak tanácsot az internetes bűnözők ellen a győri Árkádban - fotók

Az Európa Tanács 1990. február 22-én tette közzé a bűncselekmények áldozatainak chartáját. Ez a nap Európa számos országában – 1993 óta Magyarországon is – a Bűncselekmények Áldozatainak Napja, amikor a figyelem az áldozatokra irányul. A rendőrség ezen a napon az áldozatok megsegítésének fontosságára hívta fel a figyelmet.

Kisalföld.hu

A bűncselekmények nagy része áttevődött az online térbe, sokszor a bankok nevével élnek vissza - mondta Szabó Csaba rendőr őrnagy bűnmegelőzési szakember Győrben. Fotó: Rákóczy Ádám

A bűncselekmények áldozatainak napja alkalmából a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság prevenciós programot szervezett Győrben az Árkád bevásárlóközpontban a Szombathelyi Áldozatsegítő Központtal, a kormányhivatal áldozatsegítő szolgálatával és az OTP Bank Nyrt.-vel közösen.

– Elsődleges célunk, hogy az információk minél több emberhez eljussanak. Napjainkban a fókuszunk középpontjában az áldozattá válás elkerülésének lehetőségei állnak. Az is fontos, hogy ha valaki áldozattá válik, milyen segítséget kaphat, ezért is hívtunk szakembereket az áldozat segítő szolgálatoktól.

A bűncselekmények nagy része áttevődött az online térbe, sokszor a bankok nevével élnek vissza. Ezért hívtunk banki szakértőket, illetve a rendőrség speciális egységétől a kibernyomozókat hogy ők is elmondhassák tapasztalataikat. Bízunk abban, hogy az érdeklődőknek a megelőzéshez hasznos tanácsokat tudnak adni – mondta Szabó Csaba rendőr őrnagy bűnmegelőzési szakember.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában