Nyomoznak a soproni rendőrök

2024.01.19. 15:43

Brutális kibertámadás - Több mint százmillió forint tűnt el a kópházi önkormányzat számlájáról

Több mint százmillió forintnak veszett nyoma a kópházi önkormányzat folyószámlájáról. Az információt megerősítette Grubits Ferenc polgármester, akitől még annyit tudtunk meg, hogy kibertámadás áldozatai lettek és a feljelentést ő tette meg a Soproni Rendőrkapitányságon.

Bódvai Ildikó

Grubits Ferenc polgármester csütörtök reggel tájékoztatta a képviselőket az esetről. Fotó: Kisalföld-archívum

Azt még hozzátette, hogy az eset a múlt csütörtökön történt és másnap reggel tett feljelentést. A nyomozás érdekeire hivatkozva további részletet nem árult el a Kisalföldnek. Információnk szerint az összeg fele megtérült, de a polgármester ezt az információt sem kommentálhatta. 

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság a kérdéses ügyben csalás bűntett miatt folytat büntetőeljárást - tudtuk meg Mogyorósi Tünde alezredestől, a rendőr-főkapitányság sajtószóvivőjétől, további részletek azonban ő sem árult el. 

Az esetről tegnap reggel rendkívüli testületi ülés keretében, szigorúan zárt ajtók mögött tájékoztatták a kópházi képviselő-testületet. A településen élők elképedve fogadták a hírt. Azt mondják, arról hallottak, hogy idős embereket becsapnak az internetes csalók, de az nagyon kétségbeejtő, hogy egy önkormányzatot is képesek megkárosítani a kiberbűnözők. Az eltűnt pénz pedig - ha nem sikerül visszaszerezni - nagyon fog hiányozni a település költségvetéséből, hiszen egy bölcsődeprojekt is folyamatban van, amihez minden fillérre szükség lenne.

Grubits Ferenc polgármester csütörtök reggel tájékoztatta a képviselőket az esetről. Fotó: Kisalföld-archívum

- Nem rég olvastam a település honlapján a hírt. Meghökkenve állok az eset előtt, hiszen jelentős összegekről van szó. Elképzelésem sincs, hogyan történhetett meg, hiszen a rendőrség nem győzi felhívni a figyelmet az internetes és ahhoz hasonló csalásokra - mondta el Grubist Csabáné kópházi lakos.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában