Nagy fogás a sztrádán

2024.02.07. 08:52

A keleti sajtspecialitások és az olívabogyós dobozok nem várt meglepetést rejtettek az M1-es autópályán - videó, fotó

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei az M1-es autópályáról kísérték le azt a Hollandiába tartó bolgár buszt, amiből 740 doboz magyar zárjegy nélküli cigaretta került elő.

Kisalföld.hu

A három cigicsempész férfi csaknem 2,5 millió forint bírságon is osztozhat. Fotó: NAV

Szerda, 8.44 - Cigarettaágyra fektették a török sajtspecialitásokat

Hiába próbálták különféle trükkökkel megtéveszteni a pénzügyőröket, a raktér teljes átvizsgálásakor hamar kiderült, hogy nemcsak az olívabogyós fémdoboz rejt illegális füstölnivalót, hanem még a török sajtspecialitásokat is cigarettaágyra fektették.

Megállításkor a sofőr azt mondta, hogy a jogszabályban megengedett mennyiségű jövedéki termék van nála. Feltehetően abban bízott, hogy az egyenruhások nem fogják kipakolni a csomagolóanyagok és dobozok tömkelegét, ahonnan több mint hétszáz doboz, különféle márkájú, török zárjegyes cigaretta került elő. A sofőr és két váltótársa magukénak vallották az elrejtett füstrudakat.

A pénzügyőrök a dohányterméket lefoglalták és jövedéki törvénysértés miatt indítottak eljárást. A három férfi összesen közel 2,5 millió forint bírságon is osztozhat - közölte az adóhatóság közösségi oldalán.

cigicsempész
A három cigicsempész férfi csaknem 2,5 millió forint bírságon is osztozhat. Fotó: NAV

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában