Más pénzét költötte

2023.12.20. 11:39

Napokig egy talált bankkártyáról vásárolt Oroszlányban egy férfi

Információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntette miatt indult eljárás a Tatabányai Járási Ügyészségen. A vád szerint a férfi több mint egy tucatszor vásárolt egy bankkártyával, amit még februárban talált Oroszlányban.

Kisalföld.hu

Forrás: Schutterstock

 Három egymást követő napon dohányboltban, étteremben, üzletekben,  pékségben tizenhatszor húzta le a terminálon más bankkártyáját, különféle termékekre. A sértett harmadnap vette észre bankkártyája eltűnését, ekkor azt letiltotta. Az elkövető újból fizetni akart egy dohányboltban, de a letiltás miatt nem sikerült. Ezért inkább a boltban hagyta az ismeretlen kártyát, amit végül az eladó később visszaadott jogos tulajdonosának.

A férfi a bűncselekménnyel  52.465 forintos kárt okozott, ami végül megtérült, mert a bank jóváírta a tranzakciók összegét. Az ügyészség indítványozta a Tatabányai Járásbíróságon, hogy a büntetlen férfival szemben közérdekű munkát szabjanak ki és kobozzák el az okozott kár összegét.

A videófelvételen az egyik vásárlás pillanatát is megnézhetik, amit a sértett bankkártyájáról fedezett a vádlott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában