Három bélelt jármű

2023.12.21. 14:30

Ismét nem csalt Gucci szimata: a fekete kutya több ezer doboz cigit szagolt ki az M1-esen - videó

Az elmúlt napokban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei fekete színű keresőkutyájuk segítségével három, csempészcigarettával bélelt járművet füleltek le az M1-es autópályán - írta közleményében a NAV.

Kisalföld.hu

Forrás: NAV

Az egyenruhások először két, Bulgáriából Németország felé tartó autót állítottak meg a sztráda Győr-Moson-Sopron vármegyei szakaszán. A kocsik átvizsgálásakor Gucci, a kábítószer-, cigaretta- és bankjegykereső kutya több helyen is jelzett. Az ülések alól, a motortérből és az akkumulátor rekeszéből összesen 1 000 doboz magyar zárjegy nélküli cigaretta került elő. Az ellenőrzéskor kiderült, hogy nem csak a két sofőr volt a ludas – az utasokkal együtt rejtették el az adózatlan füstölnivalókat.

Alig néhány nappal később triplázott a kiváló képességű kutya, amikor a pénzügyőrök újabb cigarettacsempész útját szakították meg, de ezúttal a sztráda Komárom-Esztergom vármegyei szakaszán. Csomagokat és utasokat szállító furgont kísértek ki ellenőrzésre, amikor Gucci szimata rögtön jelezte, hogy itt sincs minden rendben. Összesen 1 200 doboz, különféle márkájú adózatlan dohánytermék volt a kárpitok alatt, illetve a pótkerék is füstrudakkal volt kitömve.

Az autósoktól összesen 2 200 doboz, közel hatmillió forint értékű adózatlan cigarettát foglaltak le a NAV járőrei. Az ügyekhez köthetően jövedéki törvénysértés és költségvetési csalás miatt indítottak eljárást.

Forrás: NAV

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában