Mindenszentek 2023

2023.11.01. 21:00

Temetőlátogatás figyelmesen Komárom-Esztergomban

Mindenszentek és halottak napján sokan látogatnak ki a temetőkbe. A bűnelkövetők kihasználják ezt és a síroknál felügyelet nélkül hagyott táskák, a temető előtt parkoló autókban hagyott értékek veszélyben lehetnek. Az áldozattá válás megelőzése érdekében készítette el jótanácsait a rendőrség.

Kisalföld.hu
  • Forgalmas helyeken, tömegközlekedési eszközökön fokozottan vigyázzon értékei- re, a zsebtolvajok a tömeget kihasználva „tevékenykedhetnek”.

Vigyázzon értékeire, táskáját mindig tartsa szem előtt! Ne hordjon magánál nagyobb összegű készpénzt. Pénzét, iratait, kulcsait ne egy helyen tárolja; lopás esetén ugyanis az elkövető egyszerre mindezeket megszerezheti. Táskáját soha ne hagyja őrizetlenül, még rövid időre sem. Forgalmas helyeken, tömegközlekedési eszközökön fokozottan vigyázzon értékeire, mivel a zsebtolvajok a tömeget kihasználva észrevétlenül „tevékenykedhetnek”. Ne álljon szóba idegenekkel, akkor sem, ha látszólag segítő szándékkal közelednek! Az időskorúak lehetőleg ne egyedül menjenek a temetőbe, biztonságosabb, ha egy rokon, barát elkíséri őket.

Ezekben a napokban a közúti forgalom az átlagos többszörösére nő és az olykor zsúfolt utakon a megszokottnál lassabb haladás miatt a járművezetők könnyebben elveszíthetik türelmüket. A meggondolatlan és felelőtlen kockázatvállalást mindenképpen kerülni kell! A temetők környékén előfordulhat, hogy nincs járda, így az úttest szélén többen gyalogolnak. A járművezetők fokozott körültekintéssel közelítsék meg a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket, legyenek fokozott figyelemmel az úttest mellett haladó, a buszmegállók környékén közlekedő gyalogosokra!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában