Hamarosan kezdik az ikrényi telek kutatását

2023.11.16. 13:49

Eltűnt villanyszerelők ügye - Kilencezer eurót számoltak le a tanúk padján Győrben - fotók

Kilencven darab százeurós bankjegy landolt tegnap a Győri Törvényszéken, a tanúk padján. – Már régen volt ennyi pénz nálam – fogalmazott É. Imre, akit két villanyszerelő előre kitervelten, nyereségvágyból elkövetett megölésével vádolnak. Bizonyítással folytatódott az évek óta tartó eljárás.

Simon Roberta

Miután leszámolták az összeget, átadták a vádlottnak, hogy megmutassa: hogyan szokta eltenni és elővenni ingzsebéből a pénzkötegeket. Fotó: Cs. B.

Tanúmeghallgatással folytatódott az eltűnt villanyszerelők tárgyalása tegnap. Egy nő két társával érkezett, magukkal hoztak egy kisebb bőröndöt is, ami 9000 eurót tartalmazott, 90 darab 100-as bankjegy formájában. Erre azért volt szükség, hogy kiderüljön, lehetséges-e egyáltalán ennyi pénzt zsebben hordani.

A vád szerint É. Imre 9000 euróval tartozott M. Zoltán villanyszerelőnek, akit 2018. március 31. óta nem találnak. Utoljára a vádlottal találkozott, pont azért, mert azt ígérte a férfi, hogy megadja a tartozást. Korábban É. Imre azt mondta a tárgyaláson, hogy a 9 ezer euró 100 eurós bankjegyekben volt nála, amit az ingje zsebében tartott. Így ennek bemutatására tettek próbát a bíróságon. Miután alaposan leszámolták az összeget, átadták a vádlottnak, hogy megmutassa, hogyan szokta eltenni és elővenni ingzsebéből a pénzkötegeket.

– Már úgyis régen volt nálam ennyi pénz – kommentálta az eseményeket a vádlott. Ekkor M. Zoltán felesége, Márti elsírta magát. Felzaklatták a látottak és hallottak. – Látva, hogy tízesével kipakolják a 100 eurósokat, és azt, hogy számolgatják a pénzt, nekem azt juttatta eszembe, hogy ezért kellett meghalnia a férjemnek. Ennyit ért az élete?! Ennyit ér egy emberi élet? – fogalmazott lapunknak M. Zoltánné. Ezután dr. Takács Róbert ügyészt kérdezték arról, hol tart az ikrényi telek átkutatása, fel- ásása. – Egy héttel ezelőtt elindult volna a kutatás első része, de még csak a terepszemlén vagyunk túl. Elkészítettük a tervezetet, mely területeket ássuk fel és nézzük át alaposan a társszer- vezetekkel. Azonban ennyi ember munkáját összehangolni nem egyszerű, hiszen részt vesz a rendőrség mellett a katonaság is, egyeztetnünk kell a nehézgépkezelő szakemberekkel és a hulladékkezelésről is – fejtette ki dr. Takács Róbert, aki hozzátette, hogy megvárják, amíg a növényzet elveszíti a lombozatát, így átláthatóbb lesz a terület.

A telek északi kapuja felől kezdenek el ásni egyhetes etapokban. A talált tárgyakat átválogatják, a talajt átszitálják, hogy minél alaposabb munkát végezzenek. A vádlott kérésére igyekeznek mindent a korábbi állapotokra visszaállítani, azonban az ille- gális és veszélyes hulladékot el fogják szállítani a tanyáról. Ennek a műveletnek nem kis költsége van, amiről még egyeztetnek. A tárgyalást tárgyi bizonyítékok részletes ismertetésével folytatták, köztük azokkal a farmernadrágokkal és pulóverrel, amiken a fizikus szakértő lőfegyverből származó gyúelegyet talált.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában